vepřová panenka
máslo
šalotka
kmín
houby
šlehačka
(sůl, pepř)
Silnější plátky panenky (4-5 cm) orestujeme narychlo a k nim přidáme houbový přeliv: na másle zesklovatíne nadrobno pokrájenou šalotku, přidáme kmín, necháme rozvonět, přisypeme nakrájené houby, podusíme do měkka a lehce zakápneme šlehačkou. Jako příloha se hodí brambory, zde pečené.
Recept poslala Jana, uvařila Úsměvka
vypadá to moooc dobře..
Nejen vypadá 😉
vzorek mi nepřišel 🙁
Druhá Lakys 🤣🤣🤣
Bez vzorku opravdu nemůžeme posoudit.
No jo, když Úsměvčin chlap má sám málo😁. Nezbyde nám, než věřit a prubnout samy Reni. Ale taky se dělit nebudeme! 😉😁
Ha! Teď jsi na to kápla!👍😃
Jedubaby, nezbylo, co mám asi tak napsat 🤣🤣🤣
Souhlasím a když chybí čerstvé nebo mražené houby, lze toto ragú udělat tak, že se sušené houby namočí na čas do sladké smetany na šlehání a pak se dají na tu cibulku a povaří do zhoustnutí. Je to také velmi jedlé, zvlášť když jsou to sušené hříbky.
Já měla poslední zbyteček mražených, tak jsem tam přidala namočené sušené a ještě tam nasypala trochu nadrcených sušených hub. Je to opravdu vynikající a jsem 59 vděčná za skvělý recept, který sklidil obrovský úspěch i u toho mojeho 😉
Já ještě houby v mražáku mám, tak musím vyčíhnout pěknou panenku. Vepřovou, Úsměvko.😜
🤣🤣🤣Hlavně vepřovou
Moc pěkné děvčata.Měkoučká šťavnatá panenka …houbový přeliv …umím si představit i s čerstvými liškami…No na ty si ještě chvíli počkáme.Moc se mi to líbí!
Tak ty lišky bych si tam mohla jen představit …. dlouho jsem je neviděla. Ale muselo by to být mňamózní, to souhlasím
Lišky naživo (né ty chlupaté) jsem v našem regionu viděla jednou v životě. Tři kusy.
Já našla (taky tři kusy) prvně v životě loni. Místo si pamatuji, budu tam chodit koukat.
Třikrát jsem s masem neprochodila, tohle bude sobotní, vypadá to mooc dobře, všechno na to mám, tak si držím place✊✊✊
Sobota je za rohem, tak tenkorkát vzoreček nepožaduju😁
To jsem ráda, stejně už nic není …… 59 k tomu dělá smetanové brambory, to musí být ještě lepší, tak zkus i ty.
Huš! Ty budou extra!
Sorry jako
Tak tohle je ještě bonus k mému dnešnímu svátku. Janě 59 i Hadérce moc děkuju za skvělý recept, už předem vím, že takhle to budeme mít rádi. :-))
Ještě jednou fšecko nej 🥂
Dobrýýýýý. Já mám strašnou chuť na něco houbovýho se smetanou. A tohle je teda nářez. Bych to spolkla i s talířem. Tedy nemáme panenku, ale mám tu několik herbábnejch řízečků, tak je ohoubíme. A bude to taky kombo: Mražených mám hrstku a sušených taky.
Kombo je nejlepší 👍👍
Mražených tam ještě trochu mám. Zacházím s nima jako s šafránem, ale na vyzkoušení tak ňamozně vyhlížející omáčky jich litovat nebudu. Pokud neulovím panenku za rozumný peníz , najdu jiné vhodné masíčko 😋😷
Že pozdravuju, určo mu bude chutit 😉
Nojo , co se divím . Jana . Kdo by si to nedal ? Já určitě . Pečené a ještě lip Smetanové .
Horší , ze sem koukám hladová . No nic , jdu něco vařit . Asi žaludky dle Sharky 😋
U nás květákové placky (opět) s bramborem a okurkovým salátem 😋😋
My koupili květák dnes, ještě není rozhodnuto, jak bude upraven. Jediné jisté je, že to nebude klasický trojobal.
Moc hezké. Jana má vždy dobré recepty. Je vynikající kuchařka.