(2056) Vepřová panenka s houbovým přelivem

vepřová panenka
máslo
šalotka
kmín
houby
šlehačka
(sůl, pepř)

Silnější plátky panenky (4-5 cm) orestujeme  narychlo a k nim přidáme houbový přeliv:  na másle zesklovatíne nadrobno pokrájenou šalotku, přidáme kmín, necháme rozvonět, přisypeme nakrájené  houby,  podusíme do měkka  a lehce zakápneme  šlehačkou. Jako příloha se hodí brambory, zde pečené.

Recept poslala Jana, uvařila Úsměvka

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

30 komentářů: (2056) Vepřová panenka s houbovým přelivem

  1. kveta.batkova napsal:

    Souhlasím a když chybí čerstvé nebo mražené houby, lze toto ragú udělat tak, že se sušené houby namočí na čas do sladké smetany na šlehání a pak se dají na tu cibulku a povaří do zhoustnutí. Je to také velmi jedlé, zvlášť když jsou to sušené hříbky.

  2. jarybarka napsal:

    Moc pěkné děvčata.Měkoučká šťavnatá panenka …houbový přeliv …umím si představit i s čerstvými liškami…No na ty si ještě chvíli počkáme.Moc se mi to líbí!

  3. lakysa22 napsal:

    Třikrát jsem s masem neprochodila, tohle bude sobotní, vypadá to mooc dobře, všechno na to mám, tak si držím place✊✊✊
    Sobota je za rohem, tak tenkorkát vzoreček nepožaduju😁

  4. bozena.fialova napsal:

    Tak tohle je ještě bonus k mému dnešnímu svátku. Janě 59 i Hadérce moc děkuju za skvělý recept, už předem vím, že takhle to budeme mít rádi. :-))

  5. BOYE napsal:

    Dobrýýýýý. Já mám strašnou chuť na něco houbovýho se smetanou. A tohle je teda nářez. Bych to spolkla i s talířem. Tedy nemáme panenku, ale mám tu několik herbábnejch řízečků, tak je ohoubíme. A bude to taky kombo: Mražených mám hrstku a sušených taky.

  6. kvetula.v napsal:

    Mražených tam ještě trochu mám. Zacházím s nima jako s šafránem, ale na vyzkoušení tak ňamozně vyhlížející omáčky jich litovat nebudu. Pokud neulovím panenku za rozumný peníz , najdu jiné vhodné masíčko 😋😷

  7. Vera M. napsal:

    Nojo , co se divím . Jana . Kdo by si to nedal ? Já určitě . Pečené a ještě lip Smetanové .
    Horší , ze sem koukám hladová . No nic , jdu něco vařit . Asi žaludky dle Sharky 😋

  8. Francizska napsal:

    Moc hezké. Jana má vždy dobré recepty. Je vynikající kuchařka.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..