Podařilo se vám upéct vepřové podle receptu 2067 opravdu tak, že se rozpadá na vlákna? A zbylo vám?
pečené vepřové maso
cukr
kečup
ocet
hamburgerové bulky
máslo
plátkový sýr
červená cibule
majolka
ledový salát
Pečené maso natrhejte vidličkami na vlákna. V nádobě s nepřilnavým dnem zahřejte trošku oleje, přidejte maličko (1/2 KL lžičky) cukru a nechte zakramelizovat. Přihoďte natrhané maso, trochu kečupu (od Bláhovky třeba 🙂 ) a pár kapek octa a společně opékejte, až je maso obalené v husté omáčce.
Cibuli nakrájejte na kolečka a buď trochu opečte nebo spařte vařící vodou – jde o to, aby nebyla úplně syrová.
Bulky rozkrojte, na řezu potřete máslem a na pánvi nebo na plechu v předehřáté troubě opečte – namazanou stranou dolů. Až budou namazné strany zlátnout, hodní díly bulek vyndejte, spodní otočte a na každou položte plátek sýra – za chviličku se začne rozpouštět.
Na rozpuštěný sýr dejte trhané maso, kolečka cibule, trochu majolky a list salátu. Přiklopte vrchní opečenou stranou bulky a podávejte.
Samozřejmě, že náplň je variabilní – vynikajíci je třeba se salátem coleslaw, je to na vás. Bulky si můžete upéct doma – výborný a poměrně snadný recept na těsto najdete na Cooking Diary – je to těsto variabilní, ze kterého upečete koláč, housky nebo právě hamburgerové bulky. Správné těsto s použitím Tang zhong si taky najdete. Pokud budete bulky kupovat – tak v prověřeném pekařství, ne balené v supermarketu.
Nemám ráda burgery, na které by člověk musel mít hu-ústa jako hroch, aby si mohl kousnout – takže náplně tak přiměřeně.
Haderach
dala bych si, někde na terase, kolem živo, vůně, velký oči,co ještě bych si dala a už nemůžu,protože jsem přež-přejedená…a hlasitej hovor a hudba a i ty pobíhající řvoucí děcka by mi nevadily…jen ať už je všechno v normálu….
a ten obrovskej,na kterej nemáš hústa Lucky Bílé, tak to j ejako v tom vtipu, jak od pultu s hamburgrama, volá obsluha na přípraváře do kuchyně – jednu pí.. v kytarou! A zákazník říká – promiňte,ale já si objednal dvojitej hamburger s přídavkem kečupu.. a obsluha – v pořádku,to je taková naše hantýrka, zrychluje to přípravu… no a dál to buď znáš a neboť je to o takové živé a dokola se opakující gestikulaci a směšně zoufalých pohybech….
🙂 já na doma dělám mini …. ta bulka je tak z 5 deka těsta. Jak píšeš, k těm megapříšerám patří společnost a jedno točený…
přesně….i ty pokydaný kozy….. 😀
Vím, že je to trochu mimo ale nedá mi to.
Milá sharko moc ti děkuji za recept na ten tvůj bůček, se kterým jsem se vycajchnovala na nedělní rodinné oslavě, byla jsem za hvězdu. Měla jsem upečený i dort, ale o ten nikdo nestál. Chvílemi vázl i hovor, neb z plnejma ústama to jde špatně.
já myslím, že to Hadérce nebude vadit…že mi to píšeš sem…a jsem ráda, že jsi byla za hvězdu!!!! Z kolika kil, jsi ho ho dělala?
z celých 4kg, zbytek pomazánky jsem jim dala do skleniček domů. Pomazánka vyhrála nad studeným bůčkem i když byl taky vynikající.
tak to jsi dobrá!!!! U nás taky vede nátierka, ale pár lidí prostě potřebuje krájet….
Jo, tohle jsou skvělý jídla. A ty megaburgry mi vždycky připomenou hádanku: Jak odvezeš slona osobnim vlakem a bez jízdenky? Jednoduše: Plácneš mu na každý ucho půlku housky a normálně spolu nastoupíte. Co je komu do toho, co máš mezi chlebem k svačině na cestu…
😂😂😂 to jsem neznala
Posílám do D , oni to určitě spáchají. Děcka prý baví motat se v kuchyni čím dál víc a to je přesně vono
Pomalu pečené maso má své kouzlo. Já bych ho tedy omatlala v té majdě a k něčemu přiložila. My ty plněný housky moc nemusíme.. Co tak ťopinka? 😉🤔😷
Dobře Ty 👍👍👍
Přiznávám, nemám huústa jako vjezd do pískovny, nemám ani ráda burgery, ale ….. přikusovat to opečené maso k opečené housce bych mohla, to je fakt.
U nás by toto vyžadoval jen ten prcek, tak až zde bude, tak zkusím a dám vědět ….. ale je mi jasné, že to bude chutit 😉
Tak u nás hambáče letěly vždycky . Dovnitř jsrm dávala všelijaké mleté maso , v nejhorším i plátek luncheonu . Za hluboké totality .
Děcka to milovaly a i když dnes do fast foodu nechodí , doma si hamburgery dělají . Já bych si dala taky hned . Miluju a ať tam je ta červená cibulka 😋😋😋atd atd atd