(2068) Burger s trhaným vepřovým masem

Podařilo se vám upéct vepřové podle receptu 2067 opravdu tak, že se rozpadá na vlákna? A zbylo vám?

pečené vepřové maso
cukr
kečup
ocet
hamburgerové bulky
máslo
plátkový sýr
červená cibule
majolka
ledový salát

Pečené maso natrhejte vidličkami na vlákna. V nádobě s nepřilnavým dnem zahřejte trošku oleje, přidejte maličko (1/2 KL lžičky) cukru a nechte zakramelizovat. Přihoďte natrhané maso, trochu kečupu (od Bláhovky třeba 🙂 ) a pár kapek octa a společně opékejte, až je maso obalené v husté omáčce.

Cibuli nakrájejte na kolečka a buď trochu opečte nebo spařte vařící vodou – jde o to, aby nebyla úplně syrová.

Bulky rozkrojte, na řezu potřete máslem a na pánvi nebo na plechu v předehřáté troubě opečte – namazanou stranou dolů.  Až budou namazné strany zlátnout, hodní díly bulek vyndejte, spodní otočte a na každou položte plátek sýra – za chviličku se začne rozpouštět.

Na rozpuštěný sýr dejte trhané maso, kolečka cibule, trochu majolky a list salátu. Přiklopte vrchní opečenou stranou bulky a podávejte.

Samozřejmě, že náplň je variabilní – vynikajíci je třeba se salátem coleslaw, je to na vás. Bulky si můžete upéct doma – výborný a poměrně snadný recept na těsto najdete na Cooking Diary – je to těsto variabilní, ze kterého upečete koláč, housky nebo právě hamburgerové bulky.  Správné těsto s použitím Tang zhong si taky najdete.  Pokud budete bulky kupovat – tak v prověřeném pekařství, ne balené v supermarketu.
Nemám ráda burgery, na které by člověk musel mít hu-ústa jako hroch, aby si mohl kousnout – takže náplně tak přiměřeně.

Haderach

Příspěvek byl publikován v rubrice Experimenty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

14 komentářů: (2068) Burger s trhaným vepřovým masem

  1. sharka.68 napsal:

    dala bych si, někde na terase, kolem živo, vůně, velký oči,co ještě bych si dala a už nemůžu,protože jsem přež-přejedená…a hlasitej hovor a hudba a i ty pobíhající řvoucí děcka by mi nevadily…jen ať už je všechno v normálu….

    a ten obrovskej,na kterej nemáš hústa Lucky Bílé, tak to j ejako v tom vtipu, jak od pultu s hamburgrama, volá obsluha na přípraváře do kuchyně – jednu pí.. v kytarou! A zákazník říká – promiňte,ale já si objednal dvojitej hamburger s přídavkem kečupu.. a obsluha – v pořádku,to je taková naše hantýrka, zrychluje to přípravu… no a dál to buď znáš a neboť je to o takové živé a dokola se opakující gestikulaci a směšně zoufalých pohybech….

  2. BOYE napsal:

    Jo, tohle jsou skvělý jídla. A ty megaburgry mi vždycky připomenou hádanku: Jak odvezeš slona osobnim vlakem a bez jízdenky? Jednoduše: Plácneš mu na každý ucho půlku housky a normálně spolu nastoupíte. Co je komu do toho, co máš mezi chlebem k svačině na cestu…

  3. Vera M. napsal:

    Posílám do D , oni to určitě spáchají. Děcka prý baví motat se v kuchyni čím dál víc a to je přesně vono

  4. kvetula.v napsal:

    Pomalu pečené maso má své kouzlo. Já bych ho tedy omatlala v té majdě a k něčemu přiložila. My ty plněný housky moc nemusíme.. Co tak ťopinka? 😉🤔😷

  5. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Přiznávám, nemám huústa jako vjezd do pískovny, nemám ani ráda burgery, ale ….. přikusovat to opečené maso k opečené housce bych mohla, to je fakt.
    U nás by toto vyžadoval jen ten prcek, tak až zde bude, tak zkusím a dám vědět ….. ale je mi jasné, že to bude chutit 😉

    • Vera M. napsal:

      Tak u nás hambáče letěly vždycky . Dovnitř jsrm dávala všelijaké mleté maso , v nejhorším i plátek luncheonu . Za hluboké totality .
      Děcka to milovaly a i když dnes do fast foodu nechodí , doma si hamburgery dělají . Já bych si dala taky hned . Miluju a ať tam je ta červená cibulka 😋😋😋atd atd atd

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..