těsto na halušky dle zvyklostí, nebo recept 1641
žampiony
cibule
balkánský sýr
máslo/olej
sůl,
pepř
Očištěné žampiony pokrájíme na plátky, cibuli na kostičky.
Dáme vařit vodu a připravíme těsto na halušky. Na hlubší pánvi necháme na tuku zpěnit cibuli, přidáme žampiony a společně restujeme (asi 10 min, podle síly plátků). Mezitím uvaříme halušky a okapané vmícháme do žampionů. Chvíli na pánvi společně opečeme, dle potřeby mírně osolíme. Na talíři posypeme strouhaným balkánem – pokrm nám dosolí.
Recept poslala Květoslava
jo, to zní i vypadá dobře…..a hlavně to je jednoduchý….díky….
Dobře Ty 👍👍 Já teda moc nemusím balkán, ale tož tam lupnu jiný.
Já jo, v šopáku mňam . Ale tady si dopřejeme třeba i klasiku – bryndzu , ni ? Snad se na nás Květule nebude zlobit .
Dnes budu dělat tvoje květákové placičky . Musím se krotit , abych jich pro sebe neudělala moooc
Aký mala, taký dala… Balkán je u nás v lednici permanentně – s bryndzou už to bude vyšší level 😋😷
Píšu si
Já musim říct, že halušky buď s houbama, nebo sýrem. Jakékoli houby, jakýkoli sýr. A když je, tak k obojímu nakostičkovaná slanina… Ale halušky jsou v top ten… 🙂