pro 2 osoby
150 g kuřecích jater
1 kuřecí prso
1 cibule (lepší je nakrájený pórek)
zázvor asi 3 cm
2 stroužky česneku
1/2 červené papriky
4-5 žampionů (já to dělala s lilkem)
mletý koriandr
kurkuma
grilovací koření
sůl
sojová omáčka
vrchovatá lžička maizeny
Kuřecí játra operte, očistěte a nakrájejte na kousky, posypte koriandrem a kurkumou, tak na větší špičku nože, zamíchejte.
Kuřecí prso nakrájejte na nudličky, osolte a smíchejte s grilovacím kořením.
Cibuli nakrájejte na půlkolečka, zázvor a česnek na malé tenké plátky, červenou papriku
na proužky a žampiony na plátky.
1. Na pánvi, na trošce oleje, orestujte kuřecí játra, vyndejte a dejte stranou.
2. Na pánev přidejte trochu oleje. Osmažte na něm cibuli, přidejte zázvor a česnek, orestujte. Přidejte kuřecí maso a smažte až je měkké. Přidejte červenou papriku a žampiony, chvíli orestujte, pak zalijte trochou vody a chvíli povařte, až paprika změkne
3. Přidejte kuřecí játra, sojovou omáčku, dosolte, opepřete. Můžete dát trochu chilli.
Zamíchejte a zalijte jednou vrchovatou lžičkou maizeny nebo solamylu, předem namočeným v menším množstvím vody. Už jen chvíli nechte přejít varem.
Příloha rýže.
Recept vymyslela a poslala Imelda: „Pokud si suroviny předem připravím a nakrájím, jídlo je uvařené velmi rychle.“
A já mám ještě dobrou zprávu – Imelda už má čím fotit, tak se můžeme těšit na víc jejích receptů!
No, a děkuju pěkně! Je skoro půlnoc a já z toho dostala hlad! Jdu to zaspat…
Maso dvou barev, vypadá velice jedle….
Shari, kámoška ji Pho a nahlas mlaská a mňam mňam říká .
Takže je mi FAKT líto , že to nemůžu
já miluju PHO BO … to je moje nejnej polívka…
Já už jsem koukala v noci a nemá to chybu . Jen doufám – a věřím – že mletý koriandr dokážu pozřít . Na rozdíl od čerstvého zeleného . Pokusů už bylo mnoho a patřím bohužel do té menšiny lidí, kteří nesní ani lísteček . Nojo , Škoda
Věrko, já čerstvý taky nedám, ale mletý ano.
to je jiná chuť..mletej je ze semínek..není tak mejdlovej,jako nať….
Já naopak – nať mám ráda hodně, k mletému ani čichnout. Jinak jídlo vypadá nádherně a určo bude moc dobré. Takže jestli budu dělat, vynechám koriandr a určitě to bude jedlé taky.
Moje řeč.
já můžu obojí…
Vypadá to moc dobře. Je tam zelenina, takže to je zdravé a je tam maso, takže pro mne jako masožrouta taky v pohodě. Jen asi bez koriandru.
dej sekanou petrželovou nať…
Možná spíš libeček, ten je ještě výraznější a mohl by ten koriandr spíš nahradit.
Tak ten teda do kari nikdy!!!! Uplne jina chut..nehodi se…ta petrzelova nat ma bliz k tomu koriandru..libecek mu je vzdalen na 100 honů.
Jo kuřecí prsa na asijský způsob dělám často někdy přidávám hlívu někdy penizovku. Milujem k tomu rýžové nudle.
Tohle je moje parketa. A já raději s lilkem, než se žamprdonama, ale holky spíš houby, tak uděláme kompromis a dáme tam nějaký ty trsy, co zdobí asijská jídla. Jasně, „koupíme“ penízovku – když najdem. A bude boj, jestli rýže, nebo nudle a já spravedlivě a šalamounsky rozhodnu, že rýžové nudle.
Jidášovo ucho taky dávám, ale neměla jsem. Taky dávám ke konci lístky špenátu, nebo trochu nakrájeného mangoldu, pak je to pěkně barevné.
Jo ty variace jsou nejlepší. A když pridam kukuřici nebo fazole rázem je z toho mexiko! 😉
Krásně barevné, kromě koriandru a jater mi tam ni nepřekáží, tož určo vyzkouším. 👍
Takováto rychlá a variabilní jídla dělám ráda. Díky za další inspiraci 😋😷
Jé, Imeldo! Vypadá tomoc dobře, a těším se na další obrtázky!!
Ono toho moc nebude, já tomu vaření moc nedám, stále si jen opisuji recepty.
Kéž bych všechno uvařila co mám opsané.