(2099) Kuřecí steaky s karamelizovanou cibulí

2 kuřecí stehenní řízky
2 veliké cibule (cca 300 g)
máslo
bílé víno nebo balsamico
sůl
olej
grilovací koření / marináda

Cibule nakrájíme na proužky a hojně jimi obložíme plátky masa. Necháme 24 hod v chladu uležet.
Druhý den dáme na jednu pánev zkaramelizovat cibuli dle receptu  2017 (trvá to cca 30 min, podle velikosti pánve a vrstvy cibule), na druhé pánvi opečeme na trošce oleje řízky posypané grilovacím kořením – nebo potřené pikantní marinádou – u nás ďábelské grilovací koření.
Podáváme s (pečenými) brambory.

Recept poslala Květoslava: „Omlouvám se za nestejně široké proužky cibule, ale tentokrát toto rychlé a jednoduché jídlo připravoval chlap a ten odmítl použít V-kráječ.  Přesto to bylo prudce jedlé 😋.“

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

16 komentářů: (2099) Kuřecí steaky s karamelizovanou cibulí

  1. lakysa22 napsal:

    Jojojo, ta cibule je u nás moc oblbená, a já k tomu nemusím ani maso👍
    A náhodou! Je dobře, že ne byl použit nějaký ten Vé krajíc, aspoň to není fádní – pán je kreativní🐷

  2. Vera M. napsal:

    Chlapisko jedno šikovné, s láskou ukuchtěné vynikající jídlo

  3. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Jako musím napsat, že zrovna šířka cibulových kroužků mne zajímala nejmíň.
    Že se těšíme, až nám předloží talíře, jen je bude muset víc naplnit 🤣🤣🤣

  4. BOYE napsal:

    Hézkypěkně! Jednak se tu rozmýšlím, co z druhý půlky kuřete, když první bude pečená na másle a jednak musíme spotřebovat horu cibule, kterou jsem ráno oloupala a zbavila blbých vrstev, protože jaro je tu a cibule tak trochu odchází. A jak píše Lakyska, ani to maso nebude potřeba, protože jsem dostala taky chuť na něco z Východu. Tak cibule s brambory a to naložený maso s rejží.

  5. kvetula.v napsal:

    Za tenhle recept je vlastně zodpovědná Haderach , které tímto děkuji za inspiraci . U receptu na karamelizovanou cibuli popsala, jak jí zbylo hodně cibule při nakládání masa na gril. Gril nemaje, byla pánev jediná volba. Brambory v horkovzdušné fritéze (30 min) , celý oběd rychle hotový (a ještě rychleji sežpapaný) . 😋😷

  6. jarybarka napsal:

    To se máš že máš doma takového šikovného 🐻.
    Vypadá to pěkně je to jednoduché a rychlé.

  7. Jiřina napsal:

    Rychle připravené jídlo a moc dobré, fritézu nemám, tak bude muset stačit trouba. Všechno ostatní mám. 🙂

  8. a.rena napsal:

    Se divím, že jsi vůbec měla co fotit. Nádhera, fakt bych si dala taky.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..