2 kuřecí stehenní řízky
2 veliké cibule (cca 300 g)
máslo
bílé víno nebo balsamico
sůl
olej
grilovací koření / marináda
Cibule nakrájíme na proužky a hojně jimi obložíme plátky masa. Necháme 24 hod v chladu uležet.
Druhý den dáme na jednu pánev zkaramelizovat cibuli dle receptu 2017 (trvá to cca 30 min, podle velikosti pánve a vrstvy cibule), na druhé pánvi opečeme na trošce oleje řízky posypané grilovacím kořením – nebo potřené pikantní marinádou – u nás ďábelské grilovací koření.
Podáváme s (pečenými) brambory.
Recept poslala Květoslava: „Omlouvám se za nestejně široké proužky cibule, ale tentokrát toto rychlé a jednoduché jídlo připravoval chlap a ten odmítl použít V-kráječ. Přesto to bylo prudce jedlé 😋.“
Jojojo, ta cibule je u nás moc oblbená, a já k tomu nemusím ani maso👍
A náhodou! Je dobře, že ne byl použit nějaký ten Vé krajíc, aspoň to není fádní – pán je kreativní🐷
taky by si mohl uříznout prsty 😉
ale vypadá to moooc dobře…
Právě toho se obával.. prý kuřmaso bude stačit (stačilo)
Brouku, tak tu cibuli přestaňte oblbovat a nebude moc oblbená. 😘😘 Vé krajíc už to jen dorazil 🤣🤣🤣
😂😂 Lakys zase dneska zaperlila 👍
Já jí myluju 🥰🤣🤣
Chlapisko jedno šikovné, s láskou ukuchtěné vynikající jídlo
Jako musím napsat, že zrovna šířka cibulových kroužků mne zajímala nejmíň.
Že se těšíme, až nám předloží talíře, jen je bude muset víc naplnit 🤣🤣🤣
To byla moje porce – on si svojí hlídal jako poklad 😁😁
Šiškovnej méďa 👍👍🤣🤣
Hézkypěkně! Jednak se tu rozmýšlím, co z druhý půlky kuřete, když první bude pečená na másle a jednak musíme spotřebovat horu cibule, kterou jsem ráno oloupala a zbavila blbých vrstev, protože jaro je tu a cibule tak trochu odchází. A jak píše Lakyska, ani to maso nebude potřeba, protože jsem dostala taky chuť na něco z Východu. Tak cibule s brambory a to naložený maso s rejží.
Za tenhle recept je vlastně zodpovědná Haderach , které tímto děkuji za inspiraci . U receptu na karamelizovanou cibuli popsala, jak jí zbylo hodně cibule při nakládání masa na gril. Gril nemaje, byla pánev jediná volba. Brambory v horkovzdušné fritéze (30 min) , celý oběd rychle hotový (a ještě rychleji sežpapaný) . 😋😷
To se máš že máš doma takového šikovného 🐻.
Vypadá to pěkně je to jednoduché a rychlé.
Rychle připravené jídlo a moc dobré, fritézu nemám, tak bude muset stačit trouba. Všechno ostatní mám. 🙂
Jiřinko, vítej zpět! 🙂
Se divím, že jsi vůbec měla co fotit. Nádhera, fakt bych si dala taky.