(2113) Kuřecí nudličky s nivou a brokolicí

kuřecí prsa
cibule
česnek
brokolice
Niva
smetana
sůl
pepř
olej

Prsa nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme, promícháme s prolisovaným česnekem a odložíme. Brokolici rozebereme na růžičky a uvaříme.
Nadrobno nakrájíme cibuli a spolu s masem osmahneme na oleji. Přisypeme uvařenou brokolici, zalijeme smetanou a přidáme nakrájenou nivu.  Vaříme, až se niva rozpustí a brokolice rozpadne. Příloha:  americké brambory s česnekem.

Recept poslala Imelda:  „Uvařila jsem tohle jídlo podle Olomouckých receptů. Nebylo tam napsané kolik čeho je – mělo být víc  omáčky, ale měla jsem jen málo smetany, neodhadla jsem to.“

Ale za mě, Imeldo, to vypadá  prudce jedle. 🙂  Haderach

Příspěvek byl publikován v rubrice Experimenty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

16 komentářů: (2113) Kuřecí nudličky s nivou a brokolicí

  1. Jana Macůrková napsal:

    Tohle by se mohlo líbit mé mladší dceři a Vlastikovi. Ti jsou na Nivu vysazení. Já ne, na mne je moc slaná.

  2. lakysa22 napsal:

    Myslím, že to půjde i s prasátkovým – Nivu miluju, to nebude problém a upotřebím brkolici, nemusí skončit v polívce…👍

  3. Vera M. napsal:

    Moc pěkné a určitě i moc dobré. Výborný nápad to takhle zkombinovat . Mňamka

  4. a.rena napsal:

    Tak něco podobného jsem dělala v neděli – bez brokolice (ta mě nenapadla), jen omáčka z nivy s přídavkem medvědího česneku. Ale toto je vyšší liga, takže bude brzo repete s brokolicí. Jejda, já se těším!

  5. sharka.68 napsal:

    a mi to přijde akorát, nic rozblemcanýho,taková tak trochu Olomoucká čína a bude to moc dobrý….

  6. jarybarka napsal:

    Brokolici s nivou a smetanou určitě vyzkouším. 👌

  7. Jiřina napsal:

    To je ale nádherná porce, nivu máme moc rádi. Ale musí se dát pozor, aby se to s nivou nepřehnalo – už se mi to stalo, pak je jídlo slané a ostatní chutě niva přebije.
    Dala bych si hned. 🙂

  8. BOYE napsal:

    Protože je zavřeno přes hranice, nemám přísun kuřat. Ale včera jsem uhnala dvě věci z krůty, tak by mohlo být tohle jídlo krutý. Brokolici jíme ve velkým, Nivu a jiné syrstvo taky… A tahle kombinace mi vyhovuje. A ještě víc mi vyhovuje svoboda receptu – bez měr a vah.
    Když dávám brokolici do nějaké omáčky, dělám to tak, že z hlávky okrájím ty úplně nejmenší růžičky a poupata (vypadá to, jak zelenej písek) a zbytek uvařím do měkka. Pak, těsně před koncem vaření vsypu tu čerstvou drobotinu a nechám třeba dvě minuty povařit. Vlastně se to jen trochu víc blanšíruje. Jídlo má pak svěžejší barvu i chuť.

  9. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Skvělý recept, jen já to dám tentokrát bez toho okozí, páč si myslím, že ten zbytek sám o sobě je hodně jedlý. A k tomu jen ty opečený brambory nebo chleba …… šiš, normálně tady slintám jak bernardýn. 😋😋😋
    Jako jasně, s masem to taky zkusím.

  10. bozena.fialova napsal:

    Moc pěkný recept, velice jedlý už od pohledu. Děkuju za něj.

  11. Imelda napsal:

    Jsem ráda, že se Vám recept líbí, já normálně brokolici taky jen do polévky,
    ale takto je to něco nového.

  12. kvetula.v napsal:

    Přiznávám, že zkombinovat brokolici s nivou mne nenapadlo. A jak píše Marcelka, určitě to bude dobré i jako bezmasé jídlo, takže hned se nabízí obměna. I s těstovinama to bude jistě moc dobré 😋😷

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..