(2125) Kuře na medu

1 hrnek vody
3 PL siracha
5 PL sójové omáčky
1 PL utřeného česneku
1/4 hrnku cukru
3 PL medu

To svaříme a v závěru zahustíme rozmíchaným bramborovým škrobem – 2 PL škrobu + 2 PL vody. Provaříme a odstavíme.

Kuřecí prsa nakrájíme na kostky, dáme do sáčku a přidáme 1/3 hrnku bramborového škrobu a protřepeme tak, aby se maso obalilo. Dáme do rozpálené wok pánve a opékáme do zlatova. Potom vlijeme medovou omajdu a prohřejeme.

Podáváme s rýží.

Recept poslala Úsměvka: „Já maso trochu osolila, ale příště to dělat nebudu, huústa nás pálí ještě teď.“

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

17 komentářů: (2125) Kuře na medu

  1. sharka.68 napsal:

    sriracha je mrcha..někdy se rozpálí tak, že i moje plechová hústa hřejí… a klidně to dělej dál, jen vynech tu srirachu, postrouhej kousek zázvoru a dej špetku mletý skořice a špetku malou, kajenskýho pepře..jinak všechno udělej tak,jak tohle…

  2. a.rena napsal:

    Já sice pálivé můžu, ale jen decentně. Takže použiju Sharčinu fintu se zázvorem a kajenským pepřem. Jinak je to recept dělaný pro mého zetě, ten má hústa ne plechová, ale snad azbestová nebo co.

  3. kvetula.v napsal:

    Srirachu kupovat nebudu (i když právě teď by nebyl problém ji koupit), asi by se dřív zkazila než spotřebovala, ale využiju Šárčinu radu na modifikaci (k té mám suroviny doma a často používám) a v brzké době předložím vrchnímu ochutnávači 😋😷

  4. Haderach Kwisatz napsal:

    Taky mam v planu to zkusit, ale zitra budu delat kure „jinak“ a doufam, ze to vyjde a podelim se.

  5. BOYE napsal:

    Cha chá, představila jsem si svoje kuře na medu a hele, překvápko! Tohle má tedy grády! Jen asi nebudu dělat škrob do omáčky, ale vystačím si s tím při obalení. To se těšim…

  6. Vera M. napsal:

    Já mám ráda “palihuby”, takže já dobrovolně do toho půjdu 😺

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..