kuřecí prsa
pesto
rajčata
mozzarella
Kuřecí prsíčka nakrájet na plátky, omatlat v pestu a nechat odležet – klidně přes noc. Pak vyskládat do pekáčku nebo zapékací misky, poklást rajčaty na plátky a rovněž na plátky nakrájenou mozzarellou. V troubě péct cca na 190° asi 40 minut, prostě podle trouby.
Recept poslala Květa B.: “ My to měli s hranolky, ale šly by i vařené brambory nebo rýže či opečená bagetka, jak kdo chce. Ta šťávička z pesta, rajčat a sýra je výborná. Není to můj recept, našla jsem to na netu, jen už nevím kde. Ještě že jsem si to opsala. Moc jsme si pochutnali.“
Já ta kuří prsa nijak nevychvaluju, ale protože zatím nikdo nevychoval kuře složené jen ze stehen a drůbků, musím prsa zpracovávat. A tenhle způsob se mi líbí, protože vznikne ta šťáva s bylinkama a rajčatovým bonusem.
Květo, máš jedničku!
Já naopak oblibuji právě prsíčka. Je to tím, že kluci (Vlastik a bráškové) byli zvyklí a rozmlsaní právě na masíčko bez kostí. Takže u nás prsíčka jdou hodně.
Pokud se mi podaří někde koupit kuřata v akci, tak je rozbourám, prsa zvlášť, stehna, křídla (horní část) a zbylou kostru na poblivku – zbytek z toho oblibuje náš pan Kešu.
Jo, jo, taky radši křidýlko nebo stehýnko, ale ta rajčatovo bylinková šťávička láká… Tak jo!
Myslím, že vykostěné stehno by to nepokazilo. 😉
A co pak s těma prsama?!
Do prsenky s nima 🤦♀️
Záleží, jak jsou velký .. třeba se do prsenky nevejdou? 🤔😉
Zkusím pohledat mateřskou – to jsem měla velikost 8. Tam by se možná vešly i krůtí.
😄😄😄
Recept zajímavý a určitě vyzkouším.Diky Květo.
zkuste to s treskou…výborné to je….a na kaprovi taky….
Nóóó, tomu rozumim. Jen bych si odpustila u rybek ten sýr.
To určitě vyzkouším, zrovna tady mám zelené od mrkve a bude třeba ho zlikvidovat (Boyko díky), tož kuřokozí do toho naložím. Bezva nápad. I ta rajčata tam sním.
Jejda , taky mám zelené od mrkfe
No recept hodný vyzkoušení… Bude to ze stehenních řízků a láká mne zkusit použít ta rajčata sušená (i když „živá“ jsou po ruce pořád). 😋😷