rýže
kachní srdíčka
vývar ze srdíček
vavřínek (neboli 3 bobkové listy)
6 kuliček nového koření
10 kuliček pepře + mletý
česnek
cibule
sterilovaný hrášek
Uvaříme srdíčka spolu s vavřínkem, novým kořením, česnekem (celé stroužky z jedné palice) a 1 cibulí vcelku. Přecedíme (česnek nevyhazujeme), do do vývaru dáme vypranou parboiled rýži (cca 1 díl rýže / 2 díly vody) a dáme péct. Do upečené rýže vmícháme sůl, pepř, pokrájená srdíčka, scezenou plechovku sterilovaného hrášku a rozmačkaný uvařený česnek.
Recept poslala Sharka: „Fakt víc nic, když mi přijde, že vývar není mastnej, přidám lžíci kachního sádla.“
A já dodávám: Kam chodíš na kachní droby? Předtím žaludky, teď srdíčka … my chceme takyyy! Jo, a ta fotka je děsná 🙂
Rýži nepeču, rýži dusím.
Kachní droby Makro Čestlice. Pokud nemáš přístup do Makra, tak řekni. Až tam pojedeme, přivezu. Mívají kachní, husí, krůtí – játra, žaludky, srdíčka.
Mam, diky. Cerstvy? Mrazeny nechci…
Čerstvý, na miskách po cca půl kg. Cena je také velice dobrá.Když vlezeš do masa, tak vlevo vzadu. Tam mají všechny droby, a i líčka. Ty jsou trochu víc vpravo.
nám rýže pečená v troubě chutná…
nám taky a nešlo by to z kuřecích?
šlo, ale je to trochu jiná chuť…. 😉
Nám taky, a taky zapékám rizoto v troubě. A mmch Sharko – na Mlsotníku jsem narazila na „brambory pečené s jablky podle Eleny“ – je to moc dobré, a ty jsi tam psala do diskuse, že to znáš ve verzi strouhané a smažené v lívanečníku. To by mě taky zajímalo, a možná bych nebyla sama – přijde tam nějaké jiné koření? Do té verze pečené jsem dala podle receptu jen zázvor na jablka, na brambory sůl, pepř + cayenský pepř, a nic víc to nechtělo. Jablka máme kyselá a ta tam sedla. Díky moooc
To je pak recept 958, ne?
No, zase jsi mě nachytala… děkuju, jazyk mi na to lítá už pár dnů, a měla jsem strach tam dát česnek a majoránku… dneska konečně budou! hurá!
A v sobotu jsme dali jabka i do klasickejch franc. brambor, jablek asi třetinu brambor, a klidně mohlo být víc
Nechtěla nachytat, jen – já ho občas dělám, tak to mám v merku. Mě by zas nenapadlo to dát mezi brambory, škody, že jsi ty z Mlsotníku nevyfotila a neposlala, to by určo mělo úspěch – nebo ty frbr.
Hadérko, já bych se nerada chlubila cizím peřím, a protože vím, že je tam Sharka „domácí, tak bych to nechala na ní – co ty na to, Sharko? Ale myslím, že by to úspěch mít mohlo, u nás zatím kromě švagra to chutnalo všem…
ne, jen je to v tom lívanečníku rychlejší…..
👍👍👍
jsem ráda, že je vůbec nějaká fotka… na droby a drůbky chodím do Kuřecího ráje nebo do Globusu..(tam je mají zachlazené, ne zmražené)
Rýži dělám hlavně v remosce a je výborná. Doprostřed oloupaná celá cibule s napíchanými hřebíčky ….. to je chuť. Takže pečená v troubě nebo v remosce je jedno a to samé. 😉
No vidíš, já nad rejží v remosce pořád jen uvažuju- už rok- ale pořád nebyla odvaha to zkusit. Jinak ji dělám buď na kamnech, nebo v troubě, nebo v peřinách. Ty tři varianty už mám vymakaný, ale ta remoska? – ta příprava v ní by se mi teď hodila. Takže dotaz : tam je poměr rýže a vody stejný a časově to vychází jak? 🤔
Poměr rýže a vody stejný (i na sladko jí tam můžeš s mlékem udělat). Jak dlouho? Nevím, po nějaké době zvednu víko, promíchám, zjistím kolik vody tam ještě je a zavřu. Když jí je tam již jen málo, tak vypnu a nechám přikryté dojít.
1:2 – v te me stare cca 50 minut.
Díky oběma. Vyzkoušíme, uvidíme…. Začnu radši dřív, ať není oběd k večeři 😉😁
Koukám, že je načase se po těch kachních drůbkách pořádně podívat (pro kuřecí chodím najistotu, po kachních jsem se neptala) a ne jen tady slintat 😋😷
já zas nekoukám po těch kuřecích….;-)
Mně by to moc chutnalo, ale manžel by to určitě nechtěl. Ale to nevadí, udělám pro sebe a jemu něco jiného.
Já kachní drůbky natrefím zřídka, ale pak beru hodně. Často dělám z kuřecích, ale kachní, to je jiná třída. Nikdy mě nenapadlo je jen vařit, vždycky peču. Je načase zkusit něco nově.