(2173) Smažená marinovaná krkovice

vepřová krkovice bez kosti
3 lžíce hořčice
3 lžíce oleje
mletý  pepř
1 lžíce medu
2 stroužky česneku nebo granulovaný
mouka
strouhanka
vejce (+ trochu mléka)
sůl
olej

Krkovici nakrájíme na plátky a mírně naklepeme.
Hořčici smícháme s olejem, pepřem, medem a utřeným nebo granulovaným česnekem. Vzniklou marinádou potřeme krkovičku a odložíme přikrytou do chladu (alespoň na hodinu, ale lepší je do druhého dne).  Maso osolíme (nesolit před nakládáním, pustí vodu!) a obalíme v klasickém trojobalu. Smažíme v rozpáleném oleji  dozlatova. Podáváme s brambory, šťouchanými brambory nebo bramborovou kaší.

Já jsem použila medovou hořčici. Haderach

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

16 komentářů: (2173) Smažená marinovaná krkovice

  1. BOYE napsal:

    Chuť na prasečí šnycl se právě dostává do vyššího levelu. K vítězství chybí již jen jediný stupínek: Koupit maso. Ne, zpět: Koupit dobrý maso!

  2. lakysa22 napsal:

    Koupit dobrý maso….docela prblém.
    Řízky z kotlety taky potírám česnekem, ale zuksím tu méďovou hořcici…

  3. sharka.68 napsal:

    haderach, to mi nedělej..já tu hlady padám….stačil by mi ten rezeň…. 😉

  4. Jiřina napsal:

    Bože, to je ale krásný šnycl. Naložit s česnekem znám, ale s hořčicí a ještě k tomu medovou – určitě udělám. Dnes byly karbenátky, zítra chce děda pěry s meruňkama, ale ve středu bude tento nádherný řízeček a šťouchané brambory a nějaký salátek. Mňam. 🙂

  5. kvetula.v napsal:

    Hmmmm…. pikantní řízek… jistě bude olalááá … Rozmražené maso nerada marinuji, ale brzy bude třeba doplnit zásoby, takže bude čerstvá krkovička a hned ji nahořčicuji 😋😷

  6. Vera M. napsal:

    Vypadá to fakt mňam mňam a my, co nemůžeme, uděláme mlsným dětem ( z nichž polovina krkovičku nechce a je to jejich smůla ). Marináda se dá vyzkoušet i se suchými kuřecími prsíčky , které tato polovina mužstva oblibuje ….
    Já teda krkovičku nebo vykostěná kuřecí stehýnka , takže odvracím zrak a jdu na dietu

  7. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Čéče, tak ty budou o víkendu, jen u nás moc krkna neletí, tak zmarinuju kotletu. 👍👍

  8. a.rena napsal:

    U nás taky krkovice nejede, vepř by ji klidně nemusel mít, takže vymyslím nějakou jinou „flákotu“. A hotovo.

  9. Francizska napsal:

    A já mám ráda krkovičku. Jen tak trochu prorostlou. Je to potom šťavnatý. Suché řízky ne.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..