(2174) Tvarůžky à la Ondráš

kulaté tvarůžky
syrové strouhané brambory
hladká mouka
vejce
utřený česnek
mletý pepř
sůl
majoránka

Brambory nastrouháme na malých slzách najemno, přidáme ostatní přísady a vymícháme husté těstíčko. Na lívanečník nebo pánev s rozpáleným sádlem dáme trochu směsi, položíme tvarůžek a zakryjeme těstem.

Rychle usmažíme po obou stranách a podáváme a konzumujeme nejlépe  ihned.
Je k tomu dobré vychlazené pivo…

Recept poslala Sharka.

Příspěvek byl publikován v rubrice Bezmasá jídla. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

30 komentářů: (2174) Tvarůžky à la Ondráš

  1. Haderach Kwisatz napsal:

    Čili syrečky v bramboráku…
    Znám a nejsem schopna to pozřít, ale věřím, že syrečkomilce recept potěší.

  2. Jana Macůrková napsal:

    Já byla syrečkomilec (i když jen zastudena as čerstvým chlebem) do třetího těhotensatví. Od té doby je nemůžu ani vidět, ani cítit, natož pozřít. Bramboráček ano, syreček ne.

  3. Jana Macůrková napsal:

    Myslím, že na lívanečníku se to dá usmažit líp. Dá se to totiž uakrýt těstem, a neteče to.

  4. a.rena napsal:

    Dyť je to tak dobré! Jj, znám a dělávám.

  5. lakysa22 napsal:

    Vyzakouším ‚ u nás zatím jen v trojobalu, a jenden kousek mi stačí. Ale dobrý to je, to jo…

  6. adela.adale napsal:

    Dobrota to je, o tom žádná… i když to každému asi nevoní, pár takových taky znám. V jedné restauraci v Lošticích (výrobce tvarůžek) dělají jako dezert tvarůžek v těstíčku s borůvkama a šlehačkou, náramná laskomina. Musím ten recept pohledat 🙂

  7. Vera M. napsal:

    Sharko, vlákno už nejde . Já jsem to asi nesrozumitelně napsala . Dělám si a doufám , že mám taky takové krásné jako ty. Já jsem tam reagovala na holky, které nemají klasické tvarůžky rády. Že se daji udělat i z těch “německých” a je to taky moc dobre a ne tak intenzivní chuť těch tvarglí .

  8. Jiřina napsal:

    Tvarůžky mám moc ráda, ale jíme je jen když jsme sami. V bramboráku jsem ještě nejedla, vyzkouším. Díky. 🙂

  9. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Já dělám běžně Hermelín v bramboráku, výborný v něm je i uzený sýr a i tu 30% jsem tam dala, když nic jiného nebylo, jen jsem ho trochu okořenila, aby byl výraznější.
    Jen tyto smradláky nedávám.
    A jako Sharka nevlastním lívanečník, tož mám taky takové krásně tvary 😉😉

  10. kvetula.v napsal:

    Bramboráčky jsem dělávala plněné nivou, a moc dobré😋 . Nějak upadly v zapomnění, takže díky za připomenutí . Taky nemám lívanečník, ale u žádných placiček to nikdy nevadilo 😉😷

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..