(2177) Vdolky k fazolačce

50-60 dkg hladké mouky
1 lžička soli
1 vejce
1 kostka droždí
1 sklenice mléka
2 lžíce oleje
cukr

Zahřejeme mléko s troškou cukru, přidáme rozdrcené droždí a necháme vzejít kvásek. Do mísy dáme mouku, sůl, vejce, olej a nakonec mléko s droždím. Vypracujeme těsto, dáme kynout do tepla.  Vyválíme, vykrájíme vdolky a smažíme v hrnci s olejem – podobně jako se smaží koblihy.

Recept poslala Věra M.

Příspěvek byl publikován v rubrice Babiččiny recepty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

9 komentářů: (2177) Vdolky k fazolačce

  1. Jana Macůrková napsal:

    Řekla bych, že k jakékoliv hutné polívce. Netřeba poté již nic dalšího. Jo, pardon, kanapíčko a klídek….Akorát, že já je nesmažím, ale peču v troubě na pečícím papíru skoro nasucho.

  2. sharka.68 napsal:

    já je miluju k dršťkový,ale ještě je sypu makem… a pečeme je na plechu..jako buchty… 😀

    tuhle rychlovku bych si mohla dělat doma pro sebe…dík Věrko!

  3. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Toto kdysi dávno dělávala moje maminka ke gulášové poblivce. A bylo to výborný.
    Díky za připomenutí, vyzkouším 😉

  4. Jiřina napsal:

    U nás se takové dělaly k fazolové a čočkové polévce. Jsou krásně usmažené, první moment jsem myslela, že jsou dělané zasucha na plotně. Ale ať tak, nebo tak, u mně vždycky výborné. Byla jsem a vždycky budu buchtová. 🙂

  5. kvetula.v napsal:

    Je to takové jednoduché těsto, použití bude variabilní. Jen bych místo smažení plácla na plech a trochu pomastila. 😋😷

  6. Vera M. napsal:

    Holky, tyto krásné vdolky usmažil pro mě před 4 lety můj milý hodný manžel a měla jsem překvapení po příchodu z práce . Je podle jejich rodinného receptu – maminka pocházela z Brna – oni je prostě smažili v oleji .
    Ta fotka je tedy 4 roky stará.
    A recept dlouholetý rodinný

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..