(2179) Kuskus s tuňákem VPŽ

1:2 kuskus a voda
tuňák ve vlastní šťávě
osmažená cibulka
paprika
koření dle chuti
sůl
pepř

 

Foto ilustrační, na PŽ vložila Úsměvka.

Příspěvek byl publikován v rubrice Experimenty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

10 komentářů: (2179) Kuskus s tuňákem VPŽ

  1. BOYE napsal:

    Já dávám jarní cibulku syrovou a tuníka v oleji. Tím se podíl omaštěnosti vyrovná. A je to rychlý dobrý a člověk si tím tuňasem doplní hladinu rtuti. (doprčic, taková dobrá ryba a taková rtuťofilní!)

    • Jana Macůrková napsal:

      Teď jsi mi něco připomněla – když jsem dělala ještě geologii, tak jsem se dostala taky mimochodem k obsahům těžkých kovů (to jsou právě tyhlety okolo rtuti, kadmia, olova) a významným indikátorem právě těžkých kovů je výskyt konvcalinek – ty je mají velice rády a dokáží jich nasbírat do sebe neuvěřitelné množství. Ale třeba houby, ačkoliv se tvrdí opak, jich zdaleka tolik nepoberou.
      (v labratoři v Oseku se dělalo ledacos, třeba ty houby nasbírané podle silnice z Lomu do Oseka).

  2. Jana Macůrková napsal:

    U nás bude kuskus dneska taky (Haderach se nevědomky krásně trefila), ale výhradně z domácích surovin. Tudíž vegetariánský. Ale recept zcela originální.

  3. Vera M. napsal:

    Tak to jooo , udělám si na pondělí do práce . Já možná malinko střik svého oblíbeného bílého vinneho octa . Šplouch ne, to by bylo moc . Mám ve spreji z Lidela .
    Nechápu , proč musím mít všechno kyselkavé. Jen já , ostatní jsou normální 🤣🤣

  4. kvetula.v napsal:

    Kuskus je vděčná poživatina – rychlá a jednoduchá příprava a ohromná variabilita – na slano, na sladko… 😋 Zaliju, zakryju , za 15 minut načechrám a než dojde, nachystám přísady , smíchám a může se podávat. A jelikož se mi v tomhle vedru nechce péct chleba ani housky, už vím, co bude k večeři 😉 (na snídani zbyl kus koláče) 😎

  5. Jiřina napsal:

    Já do kuskusu taky dávám jarní cibulku, ale s tou osmaženou to bude taky dobré. 🙂

    • Vera M. napsal:

      Jiřinko, ty jsi moderní babča . A ničeho se nebojíš

      • kvetula.v napsal:

        Kdo se bojí, nesmí…. na Bramboračku… Tedy může, ale přínos by to pro něj nemělo. U některých receptů to chce opravdu odvahu je zkusit, ale ještě se mi nestalo, že bych ukuchtila něco nejedlého 😉
        Tak pestrý jídelníček za celý život nebyl. A věčné dilema – co mám vařit 🤔 – taky zmizelo 😎

      • Jiřina napsal:

        Věruško, tady na Bramboračce mi to hodně dalo, spoustu věcí jsem neznala, něco by mně ani nenapadlo že jde uvařit a je to dobré. Když jdu třeba do Lidlu a uvidím nějakou zajímavou skleničku, přečtu, koupím, vyzkouším. Je pravda, že něco jen jednou, ale co nevyzkoušíš…, ale tady je tolik nápadů a dobrých rad. Teď nějak ujíždím na cuketách, pořád mám doma zásobu. Jím je skoro ke všemu. To mně zase ukázala dcera, jak se o nás starala, když jsem měla zlomenou nohu. Malé cuketky nakrájet na kolečka, dát na pánvičku trošku Ghí mírně osmažit po obou stranách, sypnout kořením z Justu a jím to skoro ke všemu. Mám různé druhy toho koření, je sice dost drahé, ale jsem moc spokojená. To jsem se zase rozkecala, ale už končím. 🙂

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..