200 g hladké mouky
4 vejce
100 ml oleje
200 g cukru krupice
1 vanilkový cukr
1 kypřící prášek
Do těsta se naklade lžící puding uvařený z:
500 ml mléka
1 sáčku pudinku (zde čokoládový)
1 lžíce cukru
Na dokončení:
400 ml zakysané smetany
kakao Granko
skořicový cukr
Ingredience na těsto se jen šlehací metlou zamíchají a vlijí na vymazaný, vysypaný plech.
Peče se 15 minut na 200°.
Poté počkejte 5 minut a namažte nahoru zakysanou smetanu.
Buď ihned nebo později jemně posypejte Grankem a skořicovým cukrem.
Recept poslala Věra M. : „Je velice jednoduché, rychle hotové, svěží a moc dobré.“
Asi bych volila variantu s citronovým pudinkem. A pořádně kyselým.
Což by chutnalo tobě nebo mně, ale tohle byl zákusek pro malou holčičku 🙂
Což jsem nemohla tušit. Ale i naše vnučata mají ráda kyselý spíš než mdlý vanilkový.
Jasně že nemohla 🙂 Tady je čokoládový, ne moc oslazený – což mám smůlu, manžel by to nejedl.
Takový anasásový by taky ne byl špatný…
To nevypadá věru zle. Navíc myslím, že půjdou obměňovat kombinace příchutí těsta a pudinků. Věřím, že bude olalaaa, takže vyzkoušíme 😋😎
Jé, ten peče moje švagrová a vždycky se těšíme, až k nim pojedeme, že se nacpem „křivou buchtou“. Nikdy bych nevěřila, co to posýpání udělá z obyč zakysanky. Je to vynikající, efektní a fakt jednoduché.
Holkyklucí, určitě to zkuste!
Tak jo, já teda zkusím. Ale i když jsem dospělá, kyselý pudink ne-e, to nemám ráda. V tom se shoduju s děckama. Stačí ta zakysanka.
Jsem na tom stejně. Sladké jim výjimečně, ale toto je dobré. A s čokoládovými pudinkem. Citronový ne. Vždyť je tam ta zakysaná.
Jestli ho neznáte, holky, určitě mě nebudete proklínat. S minimem surovin a práce získáte plný plech zákusků. Je léta vyzkoušený a každý kouká, jestli bych mu nedala kousek domů.
A věřte mi a Boye, že je dobrý přesně takový jako v receptu .
Všimněte si, že puding je oslazený minimálně, ale všechno tam hraje …zítra bude zase pro jinou větev 😉
Věruško, znám ho,ale dělám jiný – tzv papouščí bez té zakysanky.
Ano je vynikající, mají ho rádi všichni i manžel si pochvaluje. Ten vyslověně vyžaduje „mokrou buchtu“.
Nevím proč by tam měl být kyselý puding. Je toho plný plech a za chvilku hotové a sladké to není . Do těsta cukr ubírám, stačí 150g
Já netvrídm, že tak musí být. My ho tam máme raději, než ten vanilkový nebo kakaový. Zase už mám pocit, že tu některé neumí číst!.
Rozdíl je v tom, že ty píšeš o úplně jiném receptu .
Jiný puding, žádná smetana , žádný dvojitý posyp …
A hádat se určitě nikdo nechce, není třeba hned psát , že neumíme číst .
Prostě se vyjadřujeme k receptu výše uvedenému
Jaj, tak ten znám, jen jsem ho už hodně dlouho nedělala. Je vynikající a opravdu rychlý. Dík za připomenutí 😉
Já ho neznám vůbec a tím spíš jdu do něj.Pěkně podle Věrčinýho receptu!
Díky Věrko.
Věruško, tak toto je zákusek přesně pro mě, bude co nejdříve. Mám ráda jednoduché a rychlé buchtičky. Děkuji. 🙂
Já před časem dělávala podobný. Z polohrubé mouky, trochu jiný poměr surovin, navíc mléko, horký pudink se tam leje cikcak… myslím, že toto bude lepší , když bude těsto hustší a rozložení pudinku lžící lépe ovlivním. Jen dotaz : tady se dává pudink horký, vlažný, nebo studený? Ten můj totiž stejně jako Andulčin radši buchty „mokré “ -když je tam tvaroh, pudink, zakysanka, trochu víc mlaská 😋😁
Vždycky jsem dávala horký a šup hned do trouby a nic by se nestalo , kdybys ho nalila z kastrolku cikcak. Ale když to jím, mám ráda ta “hnízda”
Právě že mě se ta „hnízda“ víc zamlouvají – bude na každém kousku +- stejně. Cik cak se mi moc nedařilo (ale dávkování lžící mne nenapadlo😳) Díky🌹