(2198) Pudinkový zákusek

200 g hladké mouky
4 vejce
100 ml oleje
200 g cukru krupice
1 vanilkový cukr
1 kypřící prášek

Do těsta se naklade lžící puding  uvařený z:
500 ml mléka
1 sáčku  pudinku (zde čokoládový)
1 lžíce cukru

Na dokončení:
400 ml zakysané smetany
kakao Granko
skořicový cukr

Ingredience na těsto se jen šlehací metlou zamíchají a vlijí na vymazaný, vysypaný plech.
Peče se 15 minut na 200°.
Poté počkejte 5 minut a namažte nahoru zakysanou smetanu.
Buď ihned nebo později jemně posypejte Grankem a skořicovým cukrem.

Recept poslala Věra M. : „Je velice jednoduché, rychle hotové, svěží a moc dobré.“

Příspěvek byl publikován v rubrice Sladké pokrmy. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

20 komentářů: (2198) Pudinkový zákusek

  1. Jana Macůrková napsal:

    Asi bych volila variantu s citronovým pudinkem. A pořádně kyselým.

  2. kvetula.v napsal:

    To nevypadá věru zle. Navíc myslím, že půjdou obměňovat kombinace příchutí těsta a pudinků. Věřím, že bude olalaaa, takže vyzkoušíme 😋😎

  3. BOYE napsal:

    Jé, ten peče moje švagrová a vždycky se těšíme, až k nim pojedeme, že se nacpem „křivou buchtou“. Nikdy bych nevěřila, co to posýpání udělá z obyč zakysanky. Je to vynikající, efektní a fakt jednoduché.
    Holkyklucí, určitě to zkuste!

  4. a.rena napsal:

    Tak jo, já teda zkusím. Ale i když jsem dospělá, kyselý pudink ne-e, to nemám ráda. V tom se shoduju s děckama. Stačí ta zakysanka.

  5. Vera M. napsal:

    Rozdíl je v tom, že ty píšeš o úplně jiném receptu .
    Jiný puding, žádná smetana , žádný dvojitý posyp …
    A hádat se určitě nikdo nechce, není třeba hned psát , že neumíme číst .
    Prostě se vyjadřujeme k receptu výše uvedenému

  6. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Jaj, tak ten znám, jen jsem ho už hodně dlouho nedělala. Je vynikající a opravdu rychlý. Dík za připomenutí 😉

  7. jarybarka napsal:

    Já ho neznám vůbec a tím spíš jdu do něj.Pěkně podle Věrčinýho receptu!
    Díky Věrko.

  8. Jiřina napsal:

    Věruško, tak toto je zákusek přesně pro mě, bude co nejdříve. Mám ráda jednoduché a rychlé buchtičky. Děkuji. 🙂

  9. kvetula.v napsal:

    Já před časem dělávala podobný. Z polohrubé mouky, trochu jiný poměr surovin, navíc mléko, horký pudink se tam leje cikcak… myslím, že toto bude lepší , když bude těsto hustší a rozložení pudinku lžící lépe ovlivním. Jen dotaz : tady se dává pudink horký, vlažný, nebo studený? Ten můj totiž stejně jako Andulčin radši buchty „mokré “ -když je tam tvaroh, pudink, zakysanka, trochu víc mlaská 😋😁

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..