(2220) Francouzská palačinka

1 vejce
necelá decka mlíka
vanilková esence
polohrubá mouka – aby vzniklo palačinkové těsto, hustotu hlídejte,  případně nařeďte mlíkem
špetka soli,
(rum)
trochu cukru krupice

Těsto nalijeme na rozpálenou pánev s troškou oleje, opečeme z obou stran, jak otočíme, ihned na opečený povrch natřeme marmeládu, aby se prohřála a rozvoněla, ještě na pánvi svineme a dáme na talíř, překrojíme, pocukrujeme, sežpapáme.

Recept poslala Sharka.

Příspěvek byl publikován v rubrice Sladké pokrmy. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

25 komentářů: (2220) Francouzská palačinka

  1. a.rena napsal:

    No, jo, sobotní snídaně pro děcka, to je klasika. Zkusím jim pár potřít marmeládou podle tohoto recepisu (jasně že bez rumu). Ale jinak, když jich dělám horu vysokou, bych neměla šanci stíhat.

  2. Jana Macůrková napsal:

    Já bych to asi nenazvala francouzskou palačinkou, protože Crêpes Suzette to opravdu není, ale moje teta dělala palačinky také z polohrubé mouky, byly silnější a s její výbornou marmeládou byly skvělé.

  3. Vera M. napsal:

    No vida , jak sladké nemusím , tak tohle je něco pro mě . Bezva návod na 1 palačinku

  4. Jiřina napsal:

    To je ale „krasavice“ na tom talířku, bude co nejdříve. Můj děda to nemusí, ale já ano, ano – jsem mlsná stará bába. 🙂

  5. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Já bych si jí dala slanou, třeba s pestem 😋😋😋

  6. kvetula.v napsal:

    Palačinky dělávám z hladké mouky – takže první změna , o natírání přímo na pánvi jsem nikdy neslyšela. Když se tak zamyslím, ta prohřátá marmoška by mohla palačinku udržet déle teplou… Vyzkoušíme, uvidíme. Rozhodně věřím, že to bude olalááá 😋😎

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..