(2242) Jarní zelí

jarní (rané) zelí
střední cibule (nebo jarní i s natí)
kmín
pepř
sůl
olej (sádlo)
případně slanina

To krásné, křupavé a svěží jarní zelí nakrájejte na čtverečky velikosti cca fleků. Na tuku zpěňte cibuli a pokud nechcete mít jídlo veganské, tak zároveň s cibulí hoďte i na kostičky nakrájenou slaninu. Na zpěněnou cibuli vložte nakrájené zelí, osolte, okmínujte (lepší je drcený kmín) a případně opepřete. Poduste jen tak dlouho, aby zelí neztratilo barvu a bylo ještě trochu křupavé. Prostě aby zůstalo zeleninou, nikoli aby metamorfovalo v siláž.
Recept poslala BOYE: „Nejlepší je s vařenými novými brambory. Pak je tu samozřejmě možnost vmíchat zelí do fleků, ale to už je jiné jídlo, jiná vesnice…
Je to tak light, že se po tom netloustne, ale přecpat se? To jde velmi snadno.“

Příspěvek byl publikován v rubrice Babiččiny recepty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

11 komentářů: (2242) Jarní zelí

  1. jarybarka napsal:

    Letní zelí je úplně nej.Takto lehce dušené.Nebo polévka z něj a nejvíc ze všeho je kysané.To nemá chybu.

  2. lakysa22 napsal:

    Jejej, to je dobrotek, a dvě neděle….to bych si ohla dát bez výčtek..

  3. Vera M. napsal:

    Luci , já dle mamky toto zelíčko dochucuji ještě cukrem a octem .
    Musím vyzkoušet dle tebe a budu určitě spokojená, protože miluju přirozenou chuť .
    A už vyrážím na tržiště

  4. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Hned bych si dala 😋😋😋

  5. kvetula.v napsal:

    Jo… takováhle lehká jídla teď u nás frčí. Tak místo do fleků, šupnu ho k novejm brambůrkám. Zelíčko v lednici, brambůrky (doufám) zítra čerstvé na tržnici 😋😎

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..