500 g rybízu
1/4 malého ananasu na kousky
1 chilli paprička na kolečka
4 cm zázvoru na kostičky
svitek skořice
1/4 KL soli
3 PL cukru
1/4 KL celých semínek koriandru
1/4 KL celého kampotského pepře
RED z přebytku rybízu udělala Jana: „Míry jsou podlevočni, množství odhaduju. Všechno jsem vařila asi 20 minut. Pak jsem jen odstranila skořici a naplnila. Je to dost pálivé, ale ke grilovanému masu nebo hermelinu to bude OK.“
Pokud si říkáte „co sem leze Haderach, když je Janin týden“ – tak jsme se domluvily, páč tohle je akutní, rybíz už v některých oblastech skoro končí. Máte-li převis černého rybízu, šup s ním do lednice, i na ten mám pro vás recept…
Já si neříkám – co sem leze – já jen čím jsem si zalsoužila takový mučení!
Loni, to se neprodávalo nikde, a letos se zas nikam nedostanu, ale ukládám, i předpošlu..
125 g červeného rybízu je u nás v krámě za 23,90….tohle bych dělala tak ze dvou kil…ale to by bylo jak ze zlata….
Teď po ránu jsem scedila poslední dávku sirupu, tentokrát z 5 l malin, 2 l višní a 4 l rybízu. A můžu si říct, opravdu už tam není žádný rybíz!!!!
Nádherná fotka, krásná dekorace ….
Na to, že je tam ananas, tak krásná barvička REDu 👍
Jen mám problém, „kampotský pepř“ si musím vygůglit, čtu to poprvé. 🤦♀️
Jinak určo vyzkouším, já držkopaly nemusím, ale mláďata to milují. 🥰
Taky obdivuji fotku. Krásná. A chuťově to bude vyborne. Škoda, že už mám rybíz zpracovaný.
Já obdivuju od rána , Jana to má vždycky dokonalé. Tomu receptu věřím , v sobotu ráno se uvidí, co uloupím na tržišti .
Hodně zajímavé a lákavé.
Jestli dobře chápu, dělá se z celých kuliček a my včera všechny ty červený potvory, co se mi podařilo u známých naškubat (2 pěkné stromečky už přezrálého) , prohnali lisem. 1,8 kg čisté šťávy. Recept ukládám na příště. Jelikož jsou různé odrůdy , třeba se ještě i letos něco naskytne? Kampotský pepř čtu prvně – vygooglila jsem – asi bych nahradila pepřem černým, nebo zeleným. 😋😎
Zkus to z černých či bílých kuliček ….. základ buude stejný, jen ty kuličky vyměníš.
Jsem ráda, že jsem sehnala alespoň ty červené . Moc rybízové marmošky nepotřebuju , ale linecké bez rybízové? To prostě nejde. Ani cukroví, ani koláč…
Já blbá. Nabízeli kampotský pepř v akci a já ho nekoupila. Jo, na mě je drahej, ale strašně mě láká. A nemám ananas. Když jsem ho koupila posledně, asi před 14 dny, byl opravdu hnusnej, tak jsem ho zamíchala jako vycpávku do suprkalifragilistyextrakalidózní čvachtanice ke grilovanýmu masu a s holkama jsme konstatovaly, že si od ananasu dáme na čas pauzu. Ale děsně mě láká to uvařit, zvláště, když jsme dneska s Dorostenkou očesaly bílý a valnou část černého a červeného je ještě mísa v lednici. No dám barevný pepř a zítra hupsnem do krámu pro plechovku ananasovýho kompotu a ten fresh pocit doženu pomerančem a jablkem. Prostě to risknu a Janin recept trochu zbabicuju. Doufám, že to k jídlu bude, protože v pátek se u nás bude ohnit.