(2262) Cuketové hranolky

2 mladé cukety
2 rozšlehaná vajíčka
sůl a domáci vegeta
trochu hladké mouky
kukuřičná strouhanka
olej na smažení

2 nebo i více mladých cuket překrojime na asi 10 cm dlouhé válečky a ty podélně na čtvrtiny. (Domácí cuketu neloupeme.) Posypeme domácí vegetou (recept 393)  a mírně osolíme. Poprášíme hladkou moukou, namočíme v rozšlehaném vajíčku a obalíme v kukuřičné strouhance.
Smažíme ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje.
Hotové  hranolky odkládáme na papírový ubrousek. Podaváme se salátem.

Recept poslala Jarybarka: „Mouku jsem použila pohankovou, ale je možno i pšeničnou.“

Příspěvek byl publikován v rubrice Bezmasá jídla. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

15 komentářů: (2262) Cuketové hranolky

  1. BOYE napsal:

    Helemese! Moje dítka cukety nee, já jo, ale už jsem je asi pětadvacet let nesmažila. Tak to zkusim. U nás bude dneska obědovečeře, tak UPB.

  2. lakysa22 napsal:

    A zvoreček na ocutnání zas nikde…🥺

  3. Vera M. napsal:

    Já pořad to smažené nemůžu , ale mládež to sní úplně v poho

  4. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Bingo, zrovna dnes jsem si přinesla cuketu, jen asi nebudu tak zdravá a použiju normální mouku a rozmačkané kukulupínky.
    Díky, hodí se a zítra nebo o víkendu vyzkouším. 👍👍

  5. Jiřina napsal:

    Já mladé cukety miluju, zatím je téměř denně dělám na přepuštěném másle skoro ke všemu – to už jsem tady psala. Ale smažené jsem ještě nedělala. Tento recept se mi moc líbí, určitě vyzkouším. Evičko, děkuji. 🙂
    Zítra u nás bude rajská, kolínka a k tomu asi osmahnu mleté maso. V tom děsném vedru se mi nechce stát u plotny déle, než je nutné. 🙂

    • Jana Macůrková napsal:

      Já přinesla trochu hub, takže do nich také trochu mletého a všechno do těstovin, asi do kolínek…

    • adela.adale napsal:

      Jiřinko, já mám recept na cuketové placky, do nichž se nastrouhaná cuketa lehce osmaží (osolená) právě na přepuštěném másle. Poprve na placky vůbec nedošlo, jak moc mi to chutnalo, teď už s tím počítám a dělám jí víc. Taky mě napadlo, že by to byla vhodná příloha třeba i místo brambor, je to ono, nebo to děláš jinak?Protože je to fakt hodně dobré a v podstatě i skoro dietní 🙂

      • Jiřina napsal:

        Adelko, já cuketku nakrájím asi na 5 mm plátky, naskládám na pánvici s přepuštěným máslem a opékám asi 3 min. z každé strany a dávám pozor, abych ji nespálila. Ona krásně změkne. Pak kolečka vydělám na talíř, už nesolím, jen posypu kořením „Krauter Meersalz“ a trochu kořením „Salat-Mix“ obojí švýcarské koření Nahrin. Objednává ho moje dcera přes Just. Chutná mi i jen tak bez ničeho, nebo jen k bramborám /vařeným, pečeným, smaženým/. Jím ho k pečeným masům, masům na zelenině…
        Co se týká cuketových placiček, jistě by byly dobré i místo brambor. Teď nevím, ale jistě je tady nějaký recept na cuketové placičky. Jestli máš ten svůj vyzkoušený, tak ho sem můžeš dát. Určitě ho vyzkouším. 🙂

  6. kvetula.v napsal:

    Mám hodnou kamarádku, tak mám cukety dvě – mladé, čerstvé, oranžové…. Teď už vím, co bude zítra k obědu😋😎

  7. a.rena napsal:

    Znám, dělám a moooc dobré to je! A co patizon? Taky dobrota veliká!

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..