2 mladé cukety
2 rozšlehaná vajíčka
sůl a domáci vegeta
trochu hladké mouky
kukuřičná strouhanka
olej na smažení
2 nebo i více mladých cuket překrojime na asi 10 cm dlouhé válečky a ty podélně na čtvrtiny. (Domácí cuketu neloupeme.) Posypeme domácí vegetou (recept 393) a mírně osolíme. Poprášíme hladkou moukou, namočíme v rozšlehaném vajíčku a obalíme v kukuřičné strouhance.
Smažíme ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje.
Hotové hranolky odkládáme na papírový ubrousek. Podaváme se salátem.
Recept poslala Jarybarka: „Mouku jsem použila pohankovou, ale je možno i pšeničnou.“
Helemese! Moje dítka cukety nee, já jo, ale už jsem je asi pětadvacet let nesmažila. Tak to zkusim. U nás bude dneska obědovečeře, tak UPB.
A zvoreček na ocutnání zas nikde…🥺
Já pořad to smažené nemůžu , ale mládež to sní úplně v poho
Já si smaženou cuketu neodpustím.Alespoň jednou za sezónu.
Dala bych si. Bohužel ji nemám. Ale super recept. Koupím cuketu. Letos nemám úrodu.
Ještěže nemáš . Víš , co píše bulvár . Domácí cukety jsou jedovaté . Evka asi kupuje jako já . A já kupuju .
Hele , co b se stalo , kdybych to prskla na papír anebo jak je mým dobrým zvykem – to opekla v tom papíře ?
Mám na to chuť . Já cukety JO JO JO od samého začátku a mám i tu kuchařku Jany Štěpánkové , heč heč
Já mám Věrko domácí cukety.Dostala jsem jich obrtašku.Co píše blesk nevím já ty bulváry nečtu škoda času.
A klidně je zkus upéct a dej vědět 👍
.
Bingo, zrovna dnes jsem si přinesla cuketu, jen asi nebudu tak zdravá a použiju normální mouku a rozmačkané kukulupínky.
Díky, hodí se a zítra nebo o víkendu vyzkouším. 👍👍
Já mladé cukety miluju, zatím je téměř denně dělám na přepuštěném másle skoro ke všemu – to už jsem tady psala. Ale smažené jsem ještě nedělala. Tento recept se mi moc líbí, určitě vyzkouším. Evičko, děkuji. 🙂
Zítra u nás bude rajská, kolínka a k tomu asi osmahnu mleté maso. V tom děsném vedru se mi nechce stát u plotny déle, než je nutné. 🙂
Já přinesla trochu hub, takže do nich také trochu mletého a všechno do těstovin, asi do kolínek…
Jiřinko, já mám recept na cuketové placky, do nichž se nastrouhaná cuketa lehce osmaží (osolená) právě na přepuštěném másle. Poprve na placky vůbec nedošlo, jak moc mi to chutnalo, teď už s tím počítám a dělám jí víc. Taky mě napadlo, že by to byla vhodná příloha třeba i místo brambor, je to ono, nebo to děláš jinak?Protože je to fakt hodně dobré a v podstatě i skoro dietní 🙂
Adelko, já cuketku nakrájím asi na 5 mm plátky, naskládám na pánvici s přepuštěným máslem a opékám asi 3 min. z každé strany a dávám pozor, abych ji nespálila. Ona krásně změkne. Pak kolečka vydělám na talíř, už nesolím, jen posypu kořením „Krauter Meersalz“ a trochu kořením „Salat-Mix“ obojí švýcarské koření Nahrin. Objednává ho moje dcera přes Just. Chutná mi i jen tak bez ničeho, nebo jen k bramborám /vařeným, pečeným, smaženým/. Jím ho k pečeným masům, masům na zelenině…
Co se týká cuketových placiček, jistě by byly dobré i místo brambor. Teď nevím, ale jistě je tady nějaký recept na cuketové placičky. Jestli máš ten svůj vyzkoušený, tak ho sem můžeš dát. Určitě ho vyzkouším. 🙂
Mám hodnou kamarádku, tak mám cukety dvě – mladé, čerstvé, oranžové…. Teď už vím, co bude zítra k obědu😋😎
Znám, dělám a moooc dobré to je! A co patizon? Taky dobrota veliká!
Patizony budou vzápětí 😉Loni jsem z domácí nadprodukce nedostala, kupované nejsou ono. Letos si to vynahradíme – už se těším na patizon z trouby s bramborovýma dukátkama 😍😋