1/2 kg mletého vepřového plecka
cca 300 g zlehka povařené kapusty nasekané na kousky
1 PL škrobové moučky
3 PL šlehačky
1 vajíčko
sůl
pepř
česnek
majoránka dle chuti
Maso smícháme se šlehačkou a škrobem a necháme ideálně přes noc v lednici. Do odpočinutého masa přidáme ostatní ingredience a tvoříme karbanátky. Obalujeme ve vejci a strouhance, zvolna smažíme na tuku. Podáváme s brkaší.
Poznámka: šlehačka se škrobem a vajíčkem směs udrží, není třeba přidávat strouhanku.
Recept poslala Jana
Nejenže to bude mňamka, ale je to krásně nasetrvírované. Ovšem maličký nedostatek to má! KDE JE VZOREK??
Jako obvykle nikde… 🤣
kapustové sekaničky, co jdou rovnou do ledvin…díky za ně…
Ještě jsem nikdy nedělala a díky za domácí recept
Tak šlehnu do mletého bůčku dávám (recept už tu někde je), ale do kapusťáků mne to nikdy nenapadlo. A škrobovou moučku taky nepřidávám. Tož začnu, tyto určo budou v týdnu, je tu kyselina, tak musí být všeho dostatek. 🥰
Jani, díky za recepísek a musím ještě napsat, že máš nádherně naservírovanou kaši, klobouk dolů 👒👒
Na receptu i způsobu naservírování je jasně čitelný rukopis autorky. Obojí krásné. Moc děkuju.
A ten karàsnej ubrus, viď!
Bezva recept, udělám. Mňam. Krásně naservirované.
Ta šlehačka a škrob by mě taky nenapadla. Člověk se pořád učí, a tak ukládám do hlavy i do sešitku pro brzké použití. A už se těším. Jen aby se mi to tak krásně povedlo taky.
Jů, škrob mě nikdy nenapadl! A je to skvělý, páč takhle to může i bezlepková Dorostenka.
Díkes!
Holky, holky, škrob na zpevnění se vyskytuje v několika mých receptech…
Ale šlehačka mě teda nikdy nenapadla, to přiznávam. 😉
A to máš pravdu, proto je „Opakování je matka moudrosti“ 👍👍
Asi to tu již bude, ale nějak jsem nezaregistrovala dávat do mletiny škrob. Musím se naučit líp číst nebo víc si pamatovat 🤦♀️🤦♀️
Já se přidávám ke chvále receptu.Ani mě by šlehačka se škrobem nenapadla.Je potřeba co nejdříve zkusit.Kapustové karbanátky miluju.
Diky Jani za recept.
Tak na obrázku si pochutnaly oči , na karbanátkách si pochutnáme my😋
Dneska jsem na trhu pozvala krásnou kapustu k nám domů. Škrob do karbanátků občas dávám, šlehačku do bůčku dle Úsměvky taky, tak příště zkombinuju . Jen tu kapustu místo vaření, na kousku másla podusím… Šiš já už si tu slintám 😋😋😎
To teda vůbec není špatnej nápad (to podušení) 🙂
Miluju karbanátky v jakékoliv podobě,což teprve kapustové,Taky zkusím škrob,nevím jestli mi nebude té šlehačky líto,no uvidíme,v každém případě dobrý nápad,děkuji…
Mně se moc zamlouvá nechat maso, šlehačku a škrob odležet přes noc a teprve pak druhý den přidat zbytek surovin. Nenapadlo by mě to tak udělat.
Krásné naservírování, ubrus, moc se mi líbí. Děkuji. 🙂