(2277) Kapustové karbanátky II.

1/2 kg mletého vepřového plecka
cca 300 g zlehka povařené kapusty nasekané na kousky
1 PL škrobové moučky
3 PL šlehačky
1 vajíčko
sůl
pepř
česnek
majoránka dle chuti

Maso smícháme se šlehačkou a škrobem a necháme ideálně přes noc v lednici. Do odpočinutého masa přidáme ostatní ingredience a tvoříme karbanátky. Obalujeme ve vejci a strouhance, zvolna smažíme na tuku. Podáváme s brkaší.

Poznámka: šlehačka se škrobem a vajíčkem směs udrží, není třeba přidávat strouhanku.

Recept poslala Jana

Příspěvek byl publikován v rubrice Babiččiny recepty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

17 komentářů: (2277) Kapustové karbanátky II.

  1. lakysa22 napsal:

    Nejenže to bude mňamka, ale je to krásně nasetrvírované. Ovšem maličký nedostatek to má! KDE JE VZOREK??

  2. sharka.68 napsal:

    kapustové sekaničky, co jdou rovnou do ledvin…díky za ně…

  3. Vera M. napsal:

    Ještě jsem nikdy nedělala a díky za domácí recept

  4. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Tak šlehnu do mletého bůčku dávám (recept už tu někde je), ale do kapusťáků mne to nikdy nenapadlo. A škrobovou moučku taky nepřidávám. Tož začnu, tyto určo budou v týdnu, je tu kyselina, tak musí být všeho dostatek. 🥰
    Jani, díky za recepísek a musím ještě napsat, že máš nádherně naservírovanou kaši, klobouk dolů 👒👒

  5. bozena.fialova napsal:

    Na receptu i způsobu naservírování je jasně čitelný rukopis autorky. Obojí krásné. Moc děkuju.

  6. Francizska napsal:

    Bezva recept, udělám. Mňam. Krásně naservirované.

  7. a.rena napsal:

    Ta šlehačka a škrob by mě taky nenapadla. Člověk se pořád učí, a tak ukládám do hlavy i do sešitku pro brzké použití. A už se těším. Jen aby se mi to tak krásně povedlo taky.

  8. BOYE napsal:

    Jů, škrob mě nikdy nenapadl! A je to skvělý, páč takhle to může i bezlepková Dorostenka.
    Díkes!

  9. Haderach Kwisatz napsal:

    Holky, holky, škrob na zpevnění se vyskytuje v několika mých receptech…
    Ale šlehačka mě teda nikdy nenapadla, to přiznávam. 😉

  10. jarybarka napsal:

    Já se přidávám ke chvále receptu.Ani mě by šlehačka se škrobem nenapadla.Je potřeba co nejdříve zkusit.Kapustové karbanátky miluju.
    Diky Jani za recept.

  11. kvetula.v napsal:

    Tak na obrázku si pochutnaly oči , na karbanátkách si pochutnáme my😋
    Dneska jsem na trhu pozvala krásnou kapustu k nám domů. Škrob do karbanátků občas dávám, šlehačku do bůčku dle Úsměvky taky, tak příště zkombinuju . Jen tu kapustu místo vaření, na kousku másla podusím… Šiš já už si tu slintám 😋😋😎

  12. IvaC napsal:

    Miluju karbanátky v jakékoliv podobě,což teprve kapustové,Taky zkusím škrob,nevím jestli mi nebude té šlehačky líto,no uvidíme,v každém případě dobrý nápad,děkuji…

  13. Jiřina napsal:

    Mně se moc zamlouvá nechat maso, šlehačku a škrob odležet přes noc a teprve pak druhý den přidat zbytek surovin. Nenapadlo by mě to tak udělat.
    Krásné naservírování, ubrus, moc se mi líbí. Děkuji. 🙂

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..