(2279) Dušené fazole mungo

100 g  fazolí mungo
1 větší cibule nakrájená na drobno
300 ml vody
1 lžička soli
1/2 lžičky kurkumy
1 neplná lžička kmínu

Vše dáme do papiňáku, necháme cca 8 min vařit, pak 30 min odpočívat. V případě vaření v hrnci večer předem namočíme. Druhý den přidáme ostatní ingredience a vaříme do potřebné měkkosti fazolek. Podáváme s rýží a dušenou zeleninou jako guláš, nebo necháme víc vody a trochu fazolky rozvaříme jako polévku.

Recept od indického ájurvédského lékaře poslala Květoslava.

Příspěvek byl publikován v rubrice Studená a dietní kuchyně. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

18 komentářů: (2279) Dušené fazole mungo

  1. Jana Macůrková napsal:

    Tak jsem chvíli přemýšlela, co je to vedle těch fazolí. Nedřív mi přišlo, že je to kuskus, až potom jsem si přečetla, že je to rýže. A co je tot zelené? Dušené okurky snad ne, nebo jo?

  2. lakysa22 napsal:

    Když to sem dala Květule, tak to dobrý musí bejt – vrchní ochutnavač to jistí!🐻

  3. sharka.68 napsal:

    mungo fazole můžu, chutnaj mi v salátech, takže tohle zkusím, brokolici máš krásně zelenou…a rejža s kurkumou má pěkně zlatavou barvičku…já bych teda ještě trošku čílila 😀 ..podle ajurvédské kuchařky vaří moje krmící kočičí kámoška, co mi hlídá kočky a jídla jsou to dobrá….

  4. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Nádhera, tu brokolici bych si dala hned 😋😋😋

  5. kvetula.v napsal:

    Jinak pravil ten východní MUDrc, že na správnou vyváženou stravu má být 50% sacharidů (rejže), 25% bílkovin (mungo), 12,5 % zeleniny a 12,5% tepelně upravené ovoce. Jelikož vařené ovoce nemáme v oblibě ani jeden, zvýšila jsem podíl zeleniny.

  6. BOYE napsal:

    Hááá, trefááá! Mungo u nás jede v klíčkách už léta a fakt celkem nedávno jsem si řikala, že se budu muset kouknout po nějakým jiným receptu. Díky za ušetření práce.
    Taky už tady pár let laboruju s tím, jestli vám mám předložit svou oblíbenou přílohu, čočku s rejží. Nějak se mi zdálo, že byste to mohli pojmout jako splácávání zbytků. Tak dneska vám to říkám, protože Květino jídlo je podobný, na indickým základě. 🙂

  7. bozena.fialova napsal:

    S fazolemi mungo nemám vůbec žádnou zkušenost a u dnešního receptu si říkám, že to budu muset v dohledné době napravit. Květulka má výborné recepty a když si o to navíc mužský sám říká, tak to je nejlepší doporučení. :-)) Díky.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..