6 žloutků
6 lžic hladké mouky
6 lžic oleje
6 lžic rumu
máslo
moučkový cukr
tuk a hrubá mouka na vysypání
V misce smícháme žloutky, hladkou mouku a polovinu oleje a rumu. Dobré je při míchání mouku přisypávat, aby se neudělaly žmolky. Pak přidáme druhou polovinu oleje a rumu a promícháme. Směs se nesmí třít příliš dlouho! Vzniklé řídké těsto nalijeme na velký pekáč s vyšším okrajem, který jsme i s okraji vymazali tukem a vysypali hrubou moukou a neroztíráme ho až do kraje. Pečeme v troubě předehřáté na 160 stupňů do růžova. Ještě horký moučník pomažeme rozpuštěným máslem, posypeme moučkovým cukrem, necháme vychladnout a ostrým nožem nakrájíme.
Moučník pro návštěvu připravila Fialka
Toť nádhera! Jak prosté, Watsone…
Mám malý vajíčka, žloutků bude sedm a mám velkou lžíci, tu použiju na rum. Potřebuju na sobotu udělat horu falafelu pro vegetariány, něco od masa pro masotariány a něco upéct …a vítězí Fialka! A vopravdu potřebuju, aby se to všechno povedlo, tak mi držte palce. Prosíííím!
Držím Držím.
Taky držím palce,všechny….
V jednoduchosti je krása. A jednoduché moučníky mám ráda.Navíc to na talíři vypadá moc pěkně. Vyzkouším.
Fialko díky.
v jednoduchosti je krása….. a že to je dobrý,to je vidět…
Jojo, dobrý je vidět, ale lepčí vošmáknout! A proto neúnavně opět volám: Kde je ten vzorek?????
napíše ti,že to už snedli 😀
Hele, to jde rovnou do ledvin, to fakt nemůže dlouho vydržet😎
Ty bláho, to je krása a určo výborné. 👍👍
Udělám večer na zítřejší snídani. Jen prosím Fialku, kam jsi lupla bílky?
Úsměvko, buď upéct bílkovou bábovku (recept č. 1171 nebo 1224), já z nich tentokrát vyrábím sněhové pusinky, bratr je miluje. :-))
A nebo kokosky – ty zase frčej u nás … I když i ta bílková bábovka 1171 (dělám ji „naplacato“ , čili řezy na plech) je vynikající 😋
Bude bábovka. Dík
No, jestli tambhdeß mít rošťandu, umtotej ořech ou roládu.
Tedy, to je krása.
A pro mě ! Protože s tím asi není tolik práce . Takže 3x díky 🍀🍀🍀.
Vůbec jsem to neznala …
Jednoduchý recept, jenže jsem nebyla schopná si ho zapamatovat😕… Takže díky, Boženko a Helenko, že ho konečně máme i tady (a já si ho jdu hned i uložit) … ono to totiž JE moc dobrý😋😋 a díky tomu, že se sladkost dotahuje až následným pocukrováním, hodí se i do naší kuchyně😎
Já se jen optám, kolik toho másla?