(2280) Hory-doly

6 žloutků
6 lžic hladké mouky
6 lžic oleje
6 lžic rumu
máslo
moučkový cukr
tuk a hrubá mouka na vysypání

V misce smícháme žloutky, hladkou mouku a polovinu oleje a rumu. Dobré je při míchání mouku přisypávat, aby se neudělaly žmolky. Pak přidáme druhou polovinu oleje a rumu a promícháme. Směs se nesmí třít příliš dlouho! Vzniklé řídké těsto nalijeme na velký pekáč s vyšším okrajem, který jsme i s okraji vymazali tukem a vysypali hrubou moukou a neroztíráme ho až do kraje. Pečeme v troubě  předehřáté na 160 stupňů do růžova. Ještě horký moučník pomažeme rozpuštěným  máslem, posypeme moučkovým cukrem, necháme vychladnout a ostrým nožem  nakrájíme.

Moučník pro návštěvu připravila Fialka

Příspěvek byl publikován v rubrice Sladké pokrmy. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

17 komentářů: (2280) Hory-doly

  1. BOYE napsal:

    Toť nádhera! Jak prosté, Watsone…
    Mám malý vajíčka, žloutků bude sedm a mám velkou lžíci, tu použiju na rum. Potřebuju na sobotu udělat horu falafelu pro vegetariány, něco od masa pro masotariány a něco upéct …a vítězí Fialka! A vopravdu potřebuju, aby se to všechno povedlo, tak mi držte palce. Prosíííím!

  2. jarybarka napsal:

    V jednoduchosti je krása. A jednoduché moučníky mám ráda.Navíc to na talíři vypadá moc pěkně. Vyzkouším.
    Fialko díky.

  3. sharka.68 napsal:

    v jednoduchosti je krása….. a že to je dobrý,to je vidět…

  4. lakysa22 napsal:

    Jojo, dobrý je vidět, ale lepčí vošmáknout! A proto neúnavně opět volám: Kde je ten vzorek?????

  5. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Ty bláho, to je krása a určo výborné. 👍👍
    Udělám večer na zítřejší snídani. Jen prosím Fialku, kam jsi lupla bílky?

  6. Vera M. napsal:

    A pro mě ! Protože s tím asi není tolik práce . Takže 3x díky 🍀🍀🍀.
    Vůbec jsem to neznala …

  7. kvetula.v napsal:

    Jednoduchý recept, jenže jsem nebyla schopná si ho zapamatovat😕… Takže díky, Boženko a Helenko, že ho konečně máme i tady (a já si ho jdu hned i uložit) … ono to totiž JE moc dobrý😋😋 a díky tomu, že se sladkost dotahuje až následným pocukrováním, hodí se i do naší kuchyně😎

  8. Jana Macůrková napsal:

    Já se jen optám, kolik toho másla?

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..