1 patizon na plátky cca 0,5 cm (mladý můžeme nechat i se slupkou)
10 dkg parmazánu
2 PL mouky
3 vejce
trochu mléka/piva (pivo je lepší)
sůl
pepř
chilli koření
trochu česneku
koření dle chuti
mohou být i bylinky
Patizon nasolíme a necháme vyplakat.
Potřeme česnekem, nakořeníme a obalíme v těstíčku z vajec, mléka, mouky a sýra.
Lze smažit na pánvi v oleji nebo jako já dát na pečpapír a strčit do trouby. Dala jsem na 220 st. cca 35 minut.
Recept poslala Úsměvka: „Jako přílohu jsem dávala brkaši, ale lze i brambor s tatarkou, či jen chléb.“
Letos se mi patizony nepodařily ( měla jsem vždy takové ty 8stovky žárovky) Ale myslím, že to půjde udělat i z jiných. Jinak dávám v tomhle případě přednost pečení v troubě na pečícím papíru. Jinak si myslím, že by to těstíčko rychle teklo dolů z těch patizonů.
Teklo, ale dá se dát těstíčko na pánev, na to patizon a na to opět těstíčko. Je to to samé jako kuřecí maso v bramboráku,
Poprvé jsem patizon dostala – a chutnal! Dělávám ho v trojoblalu, s tím sýrem vyzkouším, to MUSÍ bejt dobrý!
Je, je to vynikající. Jen pro děti to není, je to trochu pálivé.
Když se vynechá chilli, můžou se voblizovat i děti a Lakys 😉
Pro děcka se nic vynchechtávat nebude, ať si zvykaj- život není to..prříč!o!🪶
🤣🤣🤣🤣
po kom byl poslán vzorek? já, že ho ještě nedoručil….
Zuvzoreček jsem neposílala 🤣🤣
No jo, to je šlendrián…. Šárka se těšila, že bude mít dobrý oběd i s donáškou 😉😁
To teda…😉
Já jsem nad tím slintala už brzy ráno, jen nebyl čas napsat . Na tohle jídlo se moc těším. Patizon jsem měla jen jednou – taky na základě Bramboračky a už tenkrát mi moc chutnal
Patizon je dobrota. Už jsem ale všecky 3, které jsme dostali, zpracovala. Pokud se zadaří (bude k mání na tržnici) , vyzkoušela bych i tento recept. Možná by se tomu stékání těstíčka dalo zabránit – lehce obalit v mouce a těstíčko udělat hustší? … vyzkoušíme, uvidíme 😋😎
Koukni nahoru na Úsměfku – já takhle dělám hermelín v bramboráku..
Já hodně věcí nesmažím v oleji, ale strkám do trouby. To je jen úvaha, coby, kdyby…. Takže s největší pravděpodobností udělám přesně podle receptu. (hermelín jsem v bramboráku nikdy nedělala)
A to je velika dobrota. Hermelin ala Ondráš🤗
Holky , to není veliká dobrota , to je už fakt Nebe
Přesně, ono se to musí jak na pánev, tak na plech upravit.
Tak nedávno jsem měla patizon v ruce v marketu,ale nevzala jsem ho .Už lituju.
Koupím a zkusím.Ja to nikdy nejedla tak váhám a váhám.
Neváhej Evi! Máš ráda cukety, pochutnáš si i na patizonu. 😋
Chutná mi mnohem vic…a maďaři ho delaj na paprice jako slepici…je to taky moc dobre a hlavně rychle a s tarhoňou výborné…
Taky mi víc chutná než cuketa ….. je prostě lepší
Nemaje patizon, znamenam si. Jednou ho ulovim!
Gurmáni pravili, že cukety neee, ale jedině patizony. U nás z nich jdou i řízky, ale toto chutnalo moc