3 PL studené vody z lednice
3 PL instantní kávy (zarovnané)
3 PL cukru krupice
Vše šlehačem vyšleháme do husté pěny. Našleháme tak asi 300 ml krému.
Krém se hodí na dezerty – s lesním ovocem má zajímavou chuť – nebo přidat na kávu se šlehačkou…
Dá se vyzkoušet v množství 1-1-1.
Je hořkosladký a s kofeinem, proto ho autorka – Jarybarka – původně nazvala pro dospělé. Ale jak sama píše, jde vyrobit i z bezkofeinové instantní kávy – takže je pro všechny.
Jak nesnášim instantní kávu, tak tohle je geniální. Kdysi v reklamě na nějaký mixér (je to tak dávno, že ani nevim, jestli to byl miláček Horst Fuchs) tenhle trik předvedli a od té doby, navzdory odporu k instantnímu nápoji, mám velkou pixlu furt po ruce. Jednak pro návštěvy a jednak na vyrábění pěny.
Jo, a v mixéru to jde i bez cukru – pro hořkomilce a diabetiky…
Jarybarko, 1*!
Jeeee, to si dám. Miam miam. Dobře, že to Lucka napsala , nebudu se bát dát méně cukru .
A dnes budu péci – Hory Doly 😀
Hurá! Mám zajímavý krém do rolády z bílků, co mi zuzbydnku po tech horách…
A od tohoto je kousek k DALGONA CAPPUCCINO ..zkuste ho..nebudete litovat…🤗☕☕☕
Znám, někdy v létě si dělám, moc dobré!
Šiš taková jednoduchost a přitom krááása. Že by se to hodilo i na Hory-doly? Nebo dám do rolády jak píše Lakys… a už sliním 😋😋😎
No, toto je geniální :). Děkuji. 🙂
Tak jednoduché a skvělé, proč jsem to neznala dřív? Určitě vyzkouším, díky 👍👍👍