(2306) Bobulkový likér

Inspirováno webem Kosmetika hrou.

červený rybíz
bílý rybíz
angrešt
maliny
borůvky
ostružiny
skořice (1 svitek)
5 hřebíčků
vodka
třtinový cukr

Původní recept říká:
„Do velké zavařovací lahve jsem dala červený a černý rybíz a trochu angreštu. Přidala jsem jednu celou skořici a 5 hlaviček hřebíčku  a zalila 1000 ml vodky. Víčko jsem obalila sáčkem a zavázala provázkem, aby alkohol neunikal. Likér nechám ležet na slunci 6 týdnů až 2 měsíce. Poté scedím a přidám 1000 ml svařené vody s 1000 g hnědého cukru.“

Já jsem dala rybíz červený a bílý, černého nemaje. A pak jsem postupně přidávala výše uvedené bobulky (a ještě půl litru vodky). Láhev jsem zavřela víčkem, občas jsem s tím zatřásla a víčko na chviličku povolila, nestála na slunci, ale na světle ano – 6 týdnů. Včera jsem udělala rozvar z půl litru vody a půl kila třtinového cukru a přidala ho do láhve ještě s ovocem (mělo to svůj význam). Nechala jsem dvě hodiny, slila přes plátno a stočila do lahví.

Z ovoce, protože ho bylo fakt hodně, jsem udělala pečený čaj (recept 1338) – proto jsem likér sladila ještě s ovocem, abych pak už nemusela přidávat cukr. Vyndala jsem skořici a hřebíčky a naopak jsem přidala ještě čerstvý rybíz (mám pozdní) a půl kila vypeckovaných „špendlíků“.

Likér by se dal udělat i teď: ostružiny, aronie i ty diskutované špendlíky by byly v pohodě

Příspěvek byl publikován v rubrice Polévky a nápoje. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

27 komentářů: (2306) Bobulkový likér

  1. Haderach Kwisatz napsal:

    Tím pro tento týden končíme s alkoholem, aby Jana nezjistila, že nejvíc návštěvníků z venku přichází z PL Červený dvůr. 🙂

  2. Vera M. napsal:

    Ale to musí být výborné. Ovocná krásná chuť . Dala bych si stopečku

  3. lakysa22 napsal:

    Já se ještě vypnula k dalšímu – zuzbytek malin jsem rozvařila s cukrem -1:1 (byly kyselý) 🥴 a deckou vody, nebylo třeba mixovat, tak přes sítko, pak přes làtku, dolila jsem vodkou a čekám… barva je kràsnà, snad to bude dobrý🍷. Tím jsem se zbavila fšech zbytků – jen ještě zbyl ten dámskej likér na tři..

  4. kvetula.v napsal:

    Ta barvička je překrásná 😍
    Recept fajn – od všeho trochu , stačí obejít sousedy jako že “ máte krásné maliny, jsou sladké?“ a nikoho nenapadne, že ta hrstička malin dopomůže k vynikajícímu likéru a ještě zbyde na pečený čaj 😁 😋 😎

  5. Francizska napsal:

    To je krásná barva. Moc hezké.

  6. Jiřina napsal:

    Krásná barva, sklenice, záclona – úžasné zátiší. 🙂

  7. lakysa22 napsal:

    Já dostala kd Cindy ostružiny – tak nějak mi přijde líto dát je do bucty…

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..