(2308) Nekynuté housky s cottage sýrem

400 g hladké mouky (dávám hladkou a špaldovou půl na půl)
400 g cottage sýru
2 vajíčka + 1 vajíčko na potření
3 lžičky prášku do pečiva
1 lžička soli
1 lžička drceného kmínu
1 lžička celého kmínu
semínka na posypání (dle obliby a dostupnosti )

Cottage sýr rozmixujte tyčovým mixérem – není nutno zcela dohladka.
V míse smíchejte mouku, prášek do pečiva, sůl, oba kmíny, přimíchejte 2 vajíčka a rozmixovaný cottage sýr.
Vypracujte hladké těsto – je trochu lepivé. Pokud by se lepilo moc, přidejte mouku.
Pomoučenýma rukama tvarujte bochánky. Na plech je skládejte dál od sebe – nabydou.
Potřete vajíčkem rozmíchaným se lžící mléka a posypejte semínky.
Vložte do předehřáté trouby ( 180°C ) a pečte do zezlátnutí cca 45 minut.
Podáváme s čímkoliv (namazané, k přikousnutí)
Nejlepší jsou ještě trochu vlažné, druhý den nic moc.

Recept poslala Květoslava: „Z uvedeného množství je 16 menších bochánků. Když jsem zkusila jen 8 větších, ať jsem dělala, co chtěla (naříznout, válečky, kuličky) vždycky někde vystrčily růžky. 16 kousků už zůstane skoro bochánkovitých. I tak jsme jim začali říkat „rohaté bulky“.

Příspěvek byl publikován v rubrice Bezmasá jídla. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

13 komentářů: (2308) Nekynuté housky s cottage sýrem

  1. lakysa22 napsal:

    To pošleš dnes, když jsem včera ten cottage zblajzla jentak s rohlíkem☹️
    Dnes do ochodu ne, leje jak z konve. A zvoreček jako vždycky nikde…☹️ A vypadá to dobře! Schází vyjdáření vrchního ochutnavače 🤣

  2. sharka.68 napsal:

    dobrej počinek…na snězení hned, nebo k dršťkovce,fazolačce…vypadají pěkně…

  3. Vera M. napsal:

    Udělám v D na návštěvě . Zeťák jezdí denně ráno pro čerstvé housky – všelijaké . Mají to tak rádi 🤣 ke snídani a na stole všelijaký “pelmel”.
    Těším se, že je překvapím . Díky , recept se mi
    Moc hodí

  4. jarybarka napsal:

    To je moc zajímavý recept.Ukladám.Diky Květo.

  5. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Určitě upeču, máme rádi tento sýr 👍👍👍

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..