400 g hladké mouky (dávám hladkou a špaldovou půl na půl)
400 g cottage sýru
2 vajíčka + 1 vajíčko na potření
3 lžičky prášku do pečiva
1 lžička soli
1 lžička drceného kmínu
1 lžička celého kmínu
semínka na posypání (dle obliby a dostupnosti )
Cottage sýr rozmixujte tyčovým mixérem – není nutno zcela dohladka.
V míse smíchejte mouku, prášek do pečiva, sůl, oba kmíny, přimíchejte 2 vajíčka a rozmixovaný cottage sýr.
Vypracujte hladké těsto – je trochu lepivé. Pokud by se lepilo moc, přidejte mouku.
Pomoučenýma rukama tvarujte bochánky. Na plech je skládejte dál od sebe – nabydou.
Potřete vajíčkem rozmíchaným se lžící mléka a posypejte semínky.
Vložte do předehřáté trouby ( 180°C ) a pečte do zezlátnutí cca 45 minut.
Podáváme s čímkoliv (namazané, k přikousnutí)
Nejlepší jsou ještě trochu vlažné, druhý den nic moc.
Recept poslala Květoslava: „Z uvedeného množství je 16 menších bochánků. Když jsem zkusila jen 8 větších, ať jsem dělala, co chtěla (naříznout, válečky, kuličky) vždycky někde vystrčily růžky. 16 kousků už zůstane skoro bochánkovitých. I tak jsme jim začali říkat „rohaté bulky“.
To pošleš dnes, když jsem včera ten cottage zblajzla jentak s rohlíkem☹️
Dnes do ochodu ne, leje jak z konve. A zvoreček jako vždycky nikde…☹️ A vypadá to dobře! Schází vyjdáření vrchního ochutnavače 🤣
a nenaučíme je to a nenaučíme!
Tak a teď tě překvapím: 31.srpna jsem v Pardubkách, co mám přivézt?
to spíš překvapím já tebe, budu o 100 km jinde a vracím se ve čtvrtek…
dobrej počinek…na snězení hned, nebo k dršťkovce,fazolačce…vypadají pěkně…
Výhoda je, že za hoďku je komplet hotovo – nečeká se na vykynutí a pod… Občas dělám i z půldávky, což je pro nás dva tak akorát. Jen holt musím mít v lednici cottage, což běžně nemívám…
já taky ne,ale šlo by to i z žervé , teda myslim….
A nebylo by žervé moc husté? Zkus a dej vědět 😉
a děláš jen z obyč nebo jsi zkusila i z ochuceného cottage?
Kupuju (stejně jako u většiny podobných produktů) jen neochucené. Ráda si ochucuji dle momentální chutě, takže s ochuceným v bulkách zkušenost nemám….
Udělám v D na návštěvě . Zeťák jezdí denně ráno pro čerstvé housky – všelijaké . Mají to tak rádi 🤣 ke snídani a na stole všelijaký “pelmel”.
Těším se, že je překvapím . Díky , recept se mi
Moc hodí
To je moc zajímavý recept.Ukladám.Diky Květo.
Určitě upeču, máme rádi tento sýr 👍👍👍