(2327) – Bramborová omeleta s mochyní a anglickou slaninou

rozpis pro 1 osobu

2 středně velké ve slupce uvařené brambory, studené
1 vrchovatá hrst plodů mochyně dužnoplodé
50 g prorostlé anglické slaniny
1 lžíce sádla
2 vejce
strouhaný sýr
sůl
pažitka nebo petrtelka

Mochyni omyjeme, osušíme a nakrájíme podle velikosti na čtvrtiny až šestiny. Na lžíci sádla částečně vyškvaříme na kostičky nakrájenou anglickou slaninu, pak přidáme mochyni a na drobné kostičky nakrájené brambory, osolíme a zvolna  za občasného promíchání smažíme, až je mochyně měkká a brambory zezlátnou.
Pokud nádoba, ve které jsme opékali, může do trouby, rovnou pokračujeme, nebo všechno přendáme do zapékací misky. Směs urovnáme, zalijeme mírně osolenými rozšlehanými vejci, posypeme strouhaným sýrem a zapékáme, až vajíčka ztuhnou a sýr maličko zrůžoví. Omeletu na talíři posypeme nakrájenou pažitkou nebo petrželkou a podáváme se zeleninovým salátem.

Recept vymyslela Fialka.

Příspěvek byl publikován v rubrice Experimenty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

13 komentářů: (2327) – Bramborová omeleta s mochyní a anglickou slaninou

  1. Haderach Kwisatz napsal:

    Tímto opouštím mochyně, dokud nespáchám Slasu Verde. 🙂

  2. a.rena napsal:

    Takže rozumím tomu dobře, že tato mochyně je jiný druh (zeleninový) než ta žlutá, kterou znám jako ovoce? Vypadá to totiž dobře.

    • Haderach Kwisatz napsal:

      Přesně tak, ano – ty znáš physalis, ty malé oranžové, co chutnají jako hybrid mezi meruňkou a angreštem. Tohle je spíš zelenina – tedy ve stavu zeleném. Jak jsem psala včera na Květin dotaz – zralé fialové plody jsou pak do sladka, mají vysoký obsah pektinů, takže dobře želírují a hodí se k přípravě džemů a marmelád (ostatně, marmneláda se dělá i z rajčat a je výborná). Kdybys to chtěla zkusit, dooručuju objednat semena z Permasemínek, mají fakt vysokou klíčivost. A sazeničky pak dost daleko od sebe – já dala 30 cm a je to málo, vyrostou z toho děsný monstra.

  3. jarybarka napsal:

    Aha takže mochyně se dá jist i nezralá =
    zelená.A i syrová?

  4. kvetula.v napsal:

    Rozhodně je to zase něco zdravého k oživení jídelníčku😋😎

  5. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Do té brambory se dá nacpat fšecko a vždy to bude výborný …. skvělý recept 👍👍👍

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..