těstoviny
kuřecí prsa, množství dle úvahy
pepř a sůl
sojová omáčka
solamyl
1 dcl šlehačky
1 okurka
2 papriky
majolka
jogurt
Kuřecí prsa nakrájíme na kousky, naložíme do pepře, soli, sojovky, solamylu a trochy vody – přes noc nebo alespoň na dvě hodiny. Opečeme zprudka na pánvi – kousky oddělujeme od sebe. Když je maso opečené, zalijeme šlehačkou a necháme na mírném ohni vsáknout. Dáme vychladit.
Než vychladne maso, nakrájíme okurku a papriky. Uvaříme těstoviny, které propláchneme studenou vodou.
Vše smícháme, přidáme majolku s jogurtem, případně přisolíme, připepříme.
Recept poslala Bláhovka: „Je to jednoduchý salát a někdy jsou jednoduchá jídla lepší než složitosti se stovkou přísad.“
jako večeře nebo letní oběd..super…..
Zaujala mě ta šlehačka, neznám.
Maso je pak křehké a šťavnaté.
Ještě k mochyni, dala jsem jí do zeleninového pekáčku. Sice najít jí
mezi brambory, cuketou, dýní, paprikou, fazolkami, cibulí a ačokčou byl kumšt, protože změkla, ale bylo to zpestření chuti. Byla kyselkavá a výsledek byl pochválen.
To jsem pochopila. Ale nikdy jsem to nedělala, fakt.
To vypadá moc dobře. Občas dělávám, ale mám“velké oči“. Neuvědomím si, že všeho po trošce je ve výsledku moooc. Ale je fakt, že nikdy nezbude.
Mohla bych to zkusit i bez toho ptactva…
Tak jasně – několik dalších receptů tu už máš – můžeš dát šunku, tuňáka, krabí tyčinky…
Těstovinový salát nikdy nezbude. U nás dneska krkovička na houbách, musím pomalu vyprázdnit kus mrazáku, přijde mi jehňátko.
Bezva , udělám si s tou šlehačkou. Mňam , bude to jemné . Samotnou by mě to nenapadlo …
Do těstovinového salátu jsem nikdy opečené maso nedávala , právě kvůli tomu, že bylo tvrdší, než těstoviny a zelenina. Pokud to po opečení šlehačka zvláční, bude to jistě ňamka – vyzkoušíme 😋😎
Bláhovka 1*! Dneska jsem dovlekla asi deset kilo zelin všelikých a salátu se mi zachtělo. Tož zítra s chlebem vezmu i ptáka a šlehačku a v pátek si s Dorostenkou nacpeme nácky.