vepřová plec (ideální od lopatky, aby se nedělila)
1 velká cibule
2 větší stroužky česneku
1/3 lžičky mletého pepře
1/2 lžičky saturejky
1 lžička tymiánu
sůl
sádlo
potravinářský provázek
Maso si rozložíme, případně nožem ještě nařízneme, aby nám vznikl zhruba obdélník, který půjde zarolovat. Z prolisovaného česneku, soli a koření utřeme pastu, kterou maso potřeme. Potom plát masa z kratší strany zarolujeme pastou dovnitř a závitek převážeme provázkem, aby se nám nerozevřel. Maso ještě osolíme i zevně, na sádle ho ze všech stran osmahneme do zlatova a vyjmeme, Do rozpáleného sádla dáme nakrájenou cibuli a když začne malinko zlátnout, vrátíme do pekáče maso, podlijeme vařicí vodou a pod poklicí nebo alobalem zvolna pečeme do měkka, podle potřeby dolijeme trochu vody, aby se cibule nepřipálila. Pak sejmeme poklici, zvýšíme teplotu a za častého polévání šťávou dopečeme do červena. Během pečení pasta prostoupí maso zevnitř a koření ho krásně ovoní. Podáváme s bramborovým knedlíkem a špenátem.
Recept poslala Fialka
Fialka má ty recepty vždycky tak vymazlené a nafocené .Hned bych si dala.
Nejen vymzazlené, ale ten popis je tak úžasný, že tu vůni cítím až sem a chuť mámm na patře… Fialka je holt nebezpečná osoba!👍
ještě, že jsem po snídani…ale oběd..no slintám tu,slintám..Fialko, ty jsi úžasná…
Manžel od kamarádky dávno tomu dělal tyto skvělé rolády z libové krkovičky . Že se mu to natřikrát dobře překrajovalo na obdélník .
To není šťourání, to je vzpomínka.
Souhlasím , že Fialka má vymazlené recepty 😋
Dneska už sem asi raději nenakouknu.Mám naplánované špagety a ta nádherná Fialky roláda mě teda dráždí.
Špagety k obědu a k večeři určitě alespoň kousek masa.
Aaach! Na víc se teď nezmůžu, ale až upeču, to bude mlaskání!
Přiznám se, že já raději rolády z bůčku. Z plece m připadají poněkud sušší, ten bůček je šťavnatější. Ale kdo má rád, nic proti tomu. Dneska dělám dvě malé roládky, ale z čeho neprozradím. Je to takové „švagrovo“ tajemství. Až když jsem rozbalila balíček, tak jsem zjistila, co v něm je, a musela tudíž značně improvizovat.
Ale třeba Němčouri bůček vůbec ne . Tam to nefunguje . Chtěla jsem jim udělat Sharčin na víně a nenene, to je moc tučnééé. Takže oni by tu Fialčinu roládu a žádnou jinou
Plecko s krknou patří u nás k nejoblíbenějším částem 🐷. Tahle úprava zajistí dokonalé prosáknutí chutí úplně všude😋… Jen co ulovím vhodný kus, jdu do toho!😎