(2331) Vepřová s česnekem a bylinkami

vepřová plec (ideální od lopatky, aby se nedělila)
1 velká cibule
2 větší stroužky česneku
1/3 lžičky mletého pepře
1/2 lžičky saturejky
1 lžička tymiánu
sůl
sádlo
potravinářský provázek

Maso si rozložíme, případně nožem ještě nařízneme, aby nám vznikl zhruba obdélník, který půjde zarolovat. Z prolisovaného česneku, soli  a koření utřeme pastu, kterou maso potřeme. Potom plát masa z kratší strany zarolujeme pastou dovnitř a závitek převážeme provázkem, aby se nám nerozevřel. Maso ještě osolíme i zevně, na sádle ho ze všech stran osmahneme do zlatova a vyjmeme, Do rozpáleného sádla dáme nakrájenou cibuli a když začne malinko zlátnout, vrátíme do pekáče maso, podlijeme vařicí vodou a pod poklicí nebo alobalem zvolna pečeme do  měkka, podle potřeby dolijeme trochu vody, aby se cibule nepřipálila.  Pak sejmeme poklici, zvýšíme teplotu a za častého polévání šťávou  dopečeme do červena. Během pečení pasta prostoupí maso zevnitř a koření ho krásně ovoní. Podáváme s bramborovým knedlíkem a špenátem.

Recept poslala Fialka

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

9 komentářů: (2331) Vepřová s česnekem a bylinkami

  1. jarybarka napsal:

    Fialka má ty recepty vždycky tak vymazlené a nafocené .Hned bych si dala.

  2. sharka.68 napsal:

    ještě, že jsem po snídani…ale oběd..no slintám tu,slintám..Fialko, ty jsi úžasná…

  3. Vera M. napsal:

    Manžel od kamarádky dávno tomu dělal tyto skvělé rolády z libové krkovičky . Že se mu to natřikrát dobře překrajovalo na obdélník .
    To není šťourání, to je vzpomínka.
    Souhlasím , že Fialka má vymazlené recepty 😋

  4. jarybarka napsal:

    Dneska už sem asi raději nenakouknu.Mám naplánované špagety a ta nádherná Fialky roláda mě teda dráždí.
    Špagety k obědu a k večeři určitě alespoň kousek masa.

  5. a.rena napsal:

    Aaach! Na víc se teď nezmůžu, ale až upeču, to bude mlaskání!

  6. Macůrková Jana napsal:

    Přiznám se, že já raději rolády z bůčku. Z plece m připadají poněkud sušší, ten bůček je šťavnatější. Ale kdo má rád, nic proti tomu. Dneska dělám dvě malé roládky, ale z čeho neprozradím. Je to takové „švagrovo“ tajemství. Až když jsem rozbalila balíček, tak jsem zjistila, co v něm je, a musela tudíž značně improvizovat.

  7. kvetula.v napsal:

    Plecko s krknou patří u nás k nejoblíbenějším částem 🐷. Tahle úprava zajistí dokonalé prosáknutí chutí úplně všude😋… Jen co ulovím vhodný kus, jdu do toho!😎

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..