(2343) Nakládaná mochyně (VZK 2326)

 

Před a po zavaření…

Boženka do komentářů napsala: „Zkusila jsem naložit skleničku menších plodů do sladkokyselého nálevu jako okurky a sterilizovat. Plody zůstaly pevné, slupka poněkud tužší, ale hodně profialovělé mochyně jsou sladší, doporučuji maličko ostřejší nálev. Chuťově nejsou špatné, obzvláště menší by se mi líbily na jednohubky. Celkově budou zajímavým doplněním obložených mís, chlebíčků, studených pečení apod.“

Já přidala i zelená cherry rajčátka a na dno kolečko cibule a kolečko papriky. Tak uvidíme…

Příspěvek byl publikován v rubrice Experimenty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

16 komentářů: (2343) Nakládaná mochyně (VZK 2326)

  1. Macůrková Jana napsal:

    Zajímalo by mě, jak drží nebo nedrží barvu ty fialový? Fazolový lusky jsou sytě fialový a po zavaření jsou zelený.

  2. lakysa22 napsal:

    Jak znám lidi, tak z obložených mis to zmizï jako první – každej bude zvědavej, co to je. Já taky! Neslavíte někdo něco? – že bych se pozvala, ať nemsusïte posílat vzorzeček…🤣

  3. Vera M. napsal:

    To jsem zvědavá , jak ti budou chutnat .
    Já měla takový ten kyblík nakladaných a tam to zavarene nebylo . O mochyně byla největší bitva

  4. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    V těch lahvích to vypadá jako ty moje zavařené kapustičky. A že o ně byl frc, jak píše Lakys, dávala jsem je na obložené mísy, jako přílohu a …… fšici chtěli recepísek.
    Toto vypadá také nádherně, mochyně nevlastním, ale věřím, že to bude vynikající. 👍👍👍

  5. kvetula.v napsal:

    Díky Hele vím, jak ta mochyně vypadá i chutná.
    Ano, Lakys, dostala jsem vzoreček , ale syrový. Jednu skleničku nakládat se mi nechce, tak dělám jiné hokusypokusy. Rozhodně je to zelenina (?) s různými možnostmi využití – jen to není truhlíková záležitost, tak mám smolíka.
    Jo a musím si připsat na nákupní seznam, abych se u Procházky po nakládané přeptala (dnes jsem opět zapomněla 😕) 😎

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..