vykostěné králičí hřbety
niva
smetana
listový špenát
malá cibule
2 stroužky česneku
máslo
sůl
kdo má rád – čerstvá bazalka
Na noky:
patizon
1 – 2 vejce
hrubá mouka
sůl
stroužek česneku (opravdu dodá nokům šmrnc)
Králičí hřbety nakrájíme na špalíčky (samozřejmě lze použít kuřecí nebo krůtí prsa), cibuli nakrájíme na drobno a zpěníme na másle, přihodíme nadrcený česnek, aby se rozvoněl, maso a necháme zatáhnout. Přidáme nastrouhanou nivu, na hrubo překrájený spařený špenát a zalijeme smetanou. Solíme velmi opatrně. V troubě zapečeme. Nakonec zamícháme bazalku. (Byla to zajímavá chuť, lze vynechat).
Patizon omyjeme, rozčtvrtíme, vybereme semínka a uvaříme do měkka. Uvařené čtvrtky lžící vydlabeme a rozmačkáme na kaši. Do prochladlého přidáme vejce, sůl a tolik mouky, aby vzniklo hustější těsto (jako na bramboráky). A zde opisuji z původního receptu: „z něj dvěma lžícemi tvořte noky, rovnou házejte do vroucí vody a po té, co vyplavou, vařte ještě tak minutu až dvě. Hotové opatrně lovte a házejte do mísy s trochou rozpuštěného másla. Pozor, jsou velmi jemné, ale po chvilce chladnutí zpevní“.
Dvojrecept poslalal a.rena
Moc pěkný.Ty noky jsou parádní.Dala bych si hned
Líbí fakt . Bezva nápad na využití hřbetů.
Vaříte dobroty 👌
Tedyteda, mně zmiznul první koment. Kam to ten comp zase zašantročil?!
No nic, napíšu znovu (jen už nebudu první): Ta králíková „omáčka“ u mě vyvolává hypersalivaci. To vypadá a určitě i chutná naprosto skvěle! 🙂
V „Koši“ ten koment není, takže chyba není v Btamboračce, ale někde mezi počítačem a židlí.
Ani v nejmenším jsem Bramborajdu nepodezírala. A musim se pochválit, ani moje vina to není. Stárne mi comp a ajťák už mu dal poslední promazání. Až provede ještě něco, končí na smetišti dějin…
Boyka svou reakci vyjádřila vědecky, já nad tím receptem jen normálně česky slintám. Králičí hřbítky už došly, tak to odnese kuří masíčko a svět bude hned hezčí. Díky. :-))
Ani u nás není momentálně králičí zásoba, nicméně kus krůtího by se našel. Kombinace zajímavá, ukládám k vyzkoušení 😋😎
Nádherný příběh, nádherné foto, skvělá kombinace …. díky 👍👍
Recept se mi líbí, vyzkouším, ale s kuřecím, králíky už nemáme. A že jich bývalo.