1 mrkev
1 petržel
1/4 celeru
1 velká brambora
2 stroužky česneku
1 oloupané rajče
Všechno na drobné kostičky jsem osmahla na másle.
Zalila vodou, přihodila 2 hrsti červené čočky, 2 PL lahůdkového droždí. Provařila a dvakrát velmi krátce projela tyčákem. Přidala hrst hrášku a hrst petrželky s libečkem. Kořenila jsem solí, pepřem a špetkou mletého koriandru. Nakonec jsem přidala hrstku na drobno pokrájeného prosciutta a plátek studeného másla.
Recept poslala Jana: „Kombinace divoká, ale polévka během 15 minut hotová a hlavně dobrá. Faaakt, nekecám“
Já se omlouvám, že zas pozdě. Věděla jsem, že se to blíží, ale podcenila jsem ukecanost. Ono to hodně poposkočilo…
Tak to vypadá velmi dobře. Dobře bude i chutnat.
Věřím – něco podrobného nám utvařili na dovolené v Rumunsku – (paní ubytovávala Čechy, tak ledaco pochytila) jen to nebylo mixované, ale fakt dobré👍
VYPADÁ VELICE JEDLE A MUSÍ NÁDHERNĚ VONĚT
Vypadá víc jako sváteční než jako z nouze ctnost.Dala bych se pozvat na takovou úžasnou polévku.
U nás už je dnes zima tak bude zahřívací.
Já dnes vařím něco podobného ale přidala jsem do hrnce i hokajdici tak ten ponorný mixér nechám běžet o něco déle.Pro zahřátí přidám sušený mletý zázvor.
A budou krutonky!
Takové polévky ,pokaždé jinou,vařím často.Říkám jim CDD (co dům dal) a nakonec dám buď vejce nebo nočky,nebo pohanku,prostě co zrovna mám,Upřímně je mám moc ráda.
Pro mne jsou teď poléfky zásadní – s kurutkama mi nedělejte chutě, teď nemžůžu!
Ještě omáčky a co se nemsusí kousat.
Musím přiznat, že mne překvapily ty kvasnice …… to jsem snad nikdy nezkusila.
Noooo, nejvyšší čas vyzkoušet.
Já jsem si je koupila, pečlivě ve šroubovací sklenici uskladnila , zapomněla na ně a pak vyhodila ..
taky musím tedy vyzkoušet . Polívky , to je moje
Jo, a takhle vznikaji nejlepší legendární polífky. Namátkou: bramboračka, boršč… A červená čočka je královna zahušťovadel! 🙂
A když nejni, tak nastrouhanej brtmbor zastoupí..👍
Já hned na začátku malinko , fakt malinko vloček opražím na másle , aby to nezahustilo , jen zalahodilo chuti . Mám vločky moc ráda. Červenou čočku bych měla používat víc, pravda . Je taky výborná .
Nejlepší na těch letních polívkách je stejně ta spousta čerstvé zelené nati, mňam. Pilně cpu do mrazáku, bude třeba
Nepozřu jakoukoliv poblivku s droždím.
Jani, lahůdkové droždí není droždí. Není určeno ke kynutí. Jsou to inaktivované (neaktivní) kvasnice. Ochutí a zvýrazní chuť jídla (umami). Připomíná chutí i vůní parmezán.