(2372) Zapečené brambory se žampiony

brambory
anglická slanina (uzený bok)
žampiony na plátky
kapie na proužky
cibule (nebo pórek) na půlkolečka

Zapékací mísu vyložit anglickou, poklást plátky syrových brambor, posolit (případně okořenit dle chuti), rozprostřít směs žampionů a zeleniny, posypat drceným kmínem, zalít smetanou a zapéct. Před koncem pečení možno posypat sýrem a ještě chvíli nechat rozpustit.

Recept poslala Květoslava: „Pekla jsem 3/4 hodiny v remosce. V troubě bych asi první poločas nechala zakryté, tak dopekla odkryté.“

Příspěvek byl publikován v rubrice Retro. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

16 komentářů: (2372) Zapečené brambory se žampiony

  1. jarybarka napsal:

    To jsi mi Květuš kápla do noty.
    Zapečené brambory hooodně dlouho nebyly a ty tvoje se žampióny vypadají skvěle.

  2. Imelda napsal:

    Taky udělám co nejdříve, souhlasím s Květuškou.

  3. sharka.68 napsal:

    jednoduchý a dobrý…kdyby k tomu byl vídeňskej řízek, bylo by to ještě o fous lepší 😀

  4. lakysa22 napsal:

    Když to porkájím na malilinkaté koušíčky, tak to snad dám😋

  5. a.rena napsal:

    Od rána mě honí mlsná, takže na oběd byla varianta se špekem, cibulí a žampiony, ovoněná česnekem.

  6. Vera M. napsal:

    Děkuji za recept do remosky , je trošku jiný, než jsem dělala v troubě pro více lidí, ale talíř vypadá samá chuť a taky že je.

  7. BOYE napsal:

    Jo, zapečený erteple jsou nejvšedněšjší sváteční jídlo. Měla jsem je dneska v plánu se slaninou a brokovnicí, ale holky s rozhodly pro mekenčíz. A to je jídlo, který naše Boženky dělají líp než já a zakládají si na tom. Tož jsem dneska bez práce. Ale viděla jsem v krámě žampiony i hlívu, tak na brambory dojde zítra. Stopro.

  8. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Zrovna včera jsem je dělala ….. brambory na plátky, cibuli, sůl, pepř a šlehačka. Vrazit do trouby a když je to téměř hotové, tak sýr, já dala 2 plísňové pokrájené na plátky. Je to recept podle Hadérky a moc chutná. Vynikající.
    Tím si myslím, že tento vylepšený bude taky vynikající 👍👍👍

  9. Jiřina napsal:

    Zapečené brambory dělám dost často, pokaždé něco přidám, nebo uberu, brokolici, žampiony papriku a často zalévám šlehačkou.
    Květulčin talířek vypadá moc pěkně, červená paprika tomu dává šmrnc. Dělávám v plechu, v remosce jsem ještě nedělala, napravím. 🙂

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..