brambory
anglická slanina (uzený bok)
žampiony na plátky
kapie na proužky
cibule (nebo pórek) na půlkolečka
Zapékací mísu vyložit anglickou, poklást plátky syrových brambor, posolit (případně okořenit dle chuti), rozprostřít směs žampionů a zeleniny, posypat drceným kmínem, zalít smetanou a zapéct. Před koncem pečení možno posypat sýrem a ještě chvíli nechat rozpustit.
Recept poslala Květoslava: „Pekla jsem 3/4 hodiny v remosce. V troubě bych asi první poločas nechala zakryté, tak dopekla odkryté.“
To jsi mi Květuš kápla do noty.
Zapečené brambory hooodně dlouho nebyly a ty tvoje se žampióny vypadají skvěle.
Taky udělám co nejdříve, souhlasím s Květuškou.
jednoduchý a dobrý…kdyby k tomu byl vídeňskej řízek, bylo by to ještě o fous lepší 😀
Že tys tajně poslouchala 🐻? Ten pronesl … „a řízek je kde?“ 😁
ne, ale jsem ráda, že to nenapadlo jen mne 😀
Když to porkájím na malilinkaté koušíčky, tak to snad dám😋
Od rána mě honí mlsná, takže na oběd byla varianta se špekem, cibulí a žampiony, ovoněná česnekem.
My dnes měli klasické frbr – předvařené brambory, osmahnutou cibuli, špekáčky a zalité vejci s trochou smetany …. Žampiony momentálně „na skladě“ nejsou… 😎
Děkuji za recept do remosky , je trošku jiný, než jsem dělala v troubě pro více lidí, ale talíř vypadá samá chuť a taky že je.
Jo, zapečený erteple jsou nejvšedněšjší sváteční jídlo. Měla jsem je dneska v plánu se slaninou a brokovnicí, ale holky s rozhodly pro mekenčíz. A to je jídlo, který naše Boženky dělají líp než já a zakládají si na tom. Tož jsem dneska bez práce. Ale viděla jsem v krámě žampiony i hlívu, tak na brambory dojde zítra. Stopro.
zeměkoule má teď brokolice za 10 kaček a jsou v dobrém stavu….teda alespoň u nás..nevím,jak jinde…
Zrovna včera jsem je dělala ….. brambory na plátky, cibuli, sůl, pepř a šlehačka. Vrazit do trouby a když je to téměř hotové, tak sýr, já dala 2 plísňové pokrájené na plátky. Je to recept podle Hadérky a moc chutná. Vynikající.
Tím si myslím, že tento vylepšený bude taky vynikající 👍👍👍
Ta slanina a kapie je tam fakt dobrá , znám . Protože mám moc ráda tu slovenskou “bílou” papriku , ale tady se vůbec nehodí . To jsem zjistila , protože ji pořád někam cpu a chuti nepomohla , naopak
Kapii můj žlučník dává v malém množství, bílé papriky vůbec, tož je nikam nedávám …. teda takto, dávám tomu mojemu, sobě ne.
Moc dobře vím , o čem hovořiš
Zapečené brambory dělám dost často, pokaždé něco přidám, nebo uberu, brokolici, žampiony papriku a často zalévám šlehačkou.
Květulčin talířek vypadá moc pěkně, červená paprika tomu dává šmrnc. Dělávám v plechu, v remosce jsem ještě nedělala, napravím. 🙂