Vyloupeme 4 veliké palice českého česneku. Prolisujeme – z tohoto množství bude jedna malá sklenička.
Umístíme do mrazáku a neustále máme po ruce nadrcený česnek bez jakékoliv újmy.
Výhodou je, že se po vytažení dá naškrábat a nemusí se rozmrazovat.
Poslala Věra
jj, skvělej počinek,já to dělám taky,ale trochu jinak – naškrábu a dám do euroobalu na A4, uplácám dočista na placato, zajistím, aby pasta nevytekla..zamrazím a pak odlamuju jako čokoládu…
Tyjo, to je SUPER vychytávka, děkuju, udělám. Skvěle se bude hodit Ikea sáček se zipem…
jo, jenže ty mi došly, tak si z práce nosim euroobaly 😀 , přejedu je hranou žehličky a je to zatavený..potom to jistím sponkou…
Mám ty sáčky , popravdě mi to sklo v mrazáku taky vadí , ale šlo mi o to, aby vždy bylo zase uzavřeno a i po dlouhé době je česnek stále ve stejné kondici a má krásnou nezměněnou barvu
Tím jsem chtěla říct , že příště sáček. Uzavřít se dá!
Věruško,to je moc dobrý nápad,ja nemám ráda pastu se soli a toto je perfektní.Hluboce se omlouvám, že jsem nepřála k svátku, vůbec mi nepřišlo, že znám taky jednu Věrku, takže dodatečně přeji jen to nejlepší….?🌺🌺🌺
Lepší je igeliťák se zipem.
kde nic není,tam nastoupí improvizace 😀
Bála bych se, že ta sklenička v mrazáku praskne. Blbě se to navíc vyndavá. Dávám buď celé stroužky (po zalití teplou vodou jsou rozmražené razdva), nebo dávám do kostkovačů na led a potom vyklepnu. Ta jedna kostka je tak akorát porce.
Celé stroužky se mi neosvědčily, vlastně nic se mi neosvědčilo. Nakládání do soli nebo zavařování. Takto zamrazit rozmačkaný česnek je to nej. Bez další práce vlastně “čerstvý” česnek po ruce.
Myslím hlavně na mladé hospodyňky, pro které je každá minuta drahá
Mně se tedy osvědčily ty stroužky. Navíc v Zásmukách mají takhle zmrazený česnek už v prodejně a za cenu nižší, než kdybych ho kupovala a loupala.
Já mám od loňska ve skleničce ( ve dvou, teď už jen v jedné) oloupané stroužky česneku, postupně vyndávám a strouhám, či přidávám do různých vývarů a pohoda. Doporučuji
Já ho nemrazím, ale k té placaté vychytávce jsem viděla ještě jednu: Pravítkem (nebo levítkem), případně tupou hranou dlouhého nože do té placky naznačit čtverečky. Pak je ten efekt odlamování čekulády dokonalej.
Taky dobrá vychytávka 👍
Nevlastním lis na česnek a popravdě mi nechybí. Většinou používám česnek sušený a když sem tam stroužek, tak si ho utřu. Za tím účelem už několik let skladuju – stejně jako Úsměvka- oloupané ve skleničkách v mrazáku . Sice jsou to blbé tvary, ale mají už své místo a osvědčily se (není cítit ani trošička – ty opakovaně uzavíratelné sáčky používám na bylinky a řekla bych, že až tak dobře netěsní). Mít česneku velkou spotřebu jako v dávnověku, lis bych pořídila. Lisovaného se do skleničky vejde víc. Dobrý nápad 👍😎
Letos jsem koupila 4 kg česneku, u nás je spotřeba dost velká. Ale asi nebyl moc dobrý, začíná sesychat. Tak letos opět bude uskladněn v mrazáku. Už loni tady proběhla debata a Janička M. mi poradila česnek oloupat a zamrazit. Funguje to. Vyzkouším i namačkaný v sáčcích a to pravítko – super nápad. Děvčata děkuji. 🙂