(2375) COULO noky

… aneb jak zlikvidovat zbytky po nájezdu synků.

slanina
česnek
trochu cibule nebo zbytek pórku (autorka dala obojí)
kvalitní sýr
smetana, minimálně 30%
špetku oleje nebo másla (použito máslo)
petrželka
sůl
pepř
noky (zakoupit hotovky nebo udělat podle receptu č. 204)

Noky (byly kupované) uvařit.
Slaninu nakrájet na malé kostičky, osmahnout, přidat trochu másla, přihodit cibulku, česnek, pórek a nechat osmahnout do zlatova.
Nalít  smetanu, přidat sýr a míchat a míchat.
Když smetana zhoustne, tak přihodit čerstvou petrželku, sůl a pepř dle chuti.

Recept poslala Úsměvka:  „Jako dobrý a jedlý, to musím napsat.“

Příspěvek byl publikován v rubrice Experimenty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

17 komentářů: (2375) COULO noky

  1. lakysa22 napsal:

    Ukládám – včera jsem měla zapčečené brambory podle Květule, ( 2372) a musím říct, že ten její vrchní ochutnavač se teda má!!

  2. Vera M. napsal:

    Taky udělám – a tady v D, kde jsem na krátké návštěvě, prodávají úplně výborné noky , chuťově jako naše chlupaté knedlíky.
    Dokonce jsou i takové “tmavé”. To bude bezpracné jídlo po nějakém výletu .

  3. BOYE napsal:

    Jo, to je moje. Nic nesmí přijít vniveč a navíc to musí chutnat tak, aby žravci vzpomínali a chtěli „eště jednou, tak si vzpomeň, cos tam dala…“.
    K tomuhle receptu mám jen jednu výtku: Špetku oleje faaakt nedám. Másla by možná šla, kdyby se máslo zmrazilo alespoň na -24°C a pak se na namrzlé desce rozmlátilo chlazeným kladivem na prach… Sorry, já musela! 🙂

  4. jarybarka napsal:

    Ólalá skvělé noky.Slanina sýr smetana…
    Coulo nemá chybu a je neopakovatelné a to mě baví.
    Dík za další inspiraci.

  5. kvetula.v napsal:

    Noky oblibujeme, smetanovo-sýrovou omáčku k nim dělávám, ovšem takovéto vytunění mne nenapadlo. Díky za tip 👍😋😎

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..