(2391) Kuřecí maso na kedlubnách

4 kuřecí řízky
3 kedlubny
2 mrkve
1 pórek
5  brambor
500 ml vývaru (nebo vody + bujon)
1 kelímek sýra Almette s bylinkami
olej
sůl, pepř a petrželka

Kedlubny, brambory a mrkev nakrájíme na kostičky, pórek na kolečka a maso na nudličky.  V pánvi si rozehřejeme trochu oleje, maso osolíme, opepříme a orestujeme. Po změknutí maso vyndáme na talíř.
Na další trošce  oleje orestujeme zeleninu i s bramborami.  Přilijeme vývar (nebo vodu s rozpuštěným bujónem) a dusíme asi 10 minut. Potom přidáme sýr Almette a mícháme, dokud se nerozpustí.
Nakonec přidáme orestované maso, promícháme, spolu prohřejeme a ochutíme solí a petrželkou.

Recept poslala Verunka: „Koho děsí sýr Almette, použije smetanu.“

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

12 komentářů: (2391) Kuřecí maso na kedlubnách

  1. jarybarka napsal:

    Tak takové jídlo miluju.Spousta zeleniny a kuřecí maso.Určitě jemná chuť protože si vystačí se solí pepřem a petrželkou.
    Recept ukládám.
    Diky

  2. a.rena napsal:

    Almette je v podstatě smetana, takže mě neděsí a s radostí použiju. Delikátní jídlo.

  3. BOYE napsal:

    Jo, to je eintopf podle mýho gusta. Ti kedlubni vůbec nejsou marní. Almette nekupuju, ale směle půjdu do žervé.

  4. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Nádherná barva misky i jídla. Vypadá to krásně zdravě a dietně, ale hlavně ….. JEDLE 👍👍👍 Sýr neznám, ale pohledám.

  5. Vera M. napsal:

    Já takto udělala , ale s Prezidentem , polévku z černé čočky. Stejná navinulá chuť .
    Moc dobrá. Kuřecí masíčko se zeleninou … jojo, mňam .

  6. lakysa22 napsal:

    Almette mžúžu, dobrý to bude a taky to hezky vypidá!

  7. Francizska napsal:

    Almette mám taky ráda. Kuřecí maso se zeleninou bych si dala hned.

  8. bozena.fialova napsal:

    Podušenou zeleninu s brambory si dělám jako přílohu k orestovanému masu. Vylepšit to Almette nebo smetanou a smíchat s masem dohromady by mě nenapadlo. Děkuju za recept.

  9. kvetula.v napsal:

    No jo no… Maso se zeleninou dělávám v různých kombinacích, ale vždycky vařím brambory zvlášť. Přidat je rovnou na pánev mne nenapadlo, ani když jsem „na chalupě“ bojovala s místem na vařiči. Dost mne vytáčelo, že u dvouplotýnkových vařičů jsou plotýnky u sebe tak blízko, že když jsem dala pánev, na druhou už se větší hrnec nevešel.
    Příště (bude-li nějaké) budu moudřejší. Prozatím můžu trénovat doma. Rychle uvařená jídla s minimem použitého nádobí miluju a ten sýr tam bude třešnička na dortu. 😋😎

  10. Jiřina napsal:

    Výborné jídlo, pro mne jak dělané. Je to jídlo z jednoho hrnce. Almette mám moc ráda, ale dát ho do zeleniny to mě nenapadlo. Děkuji. 🙂

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..