(2408) Bramboráčky z cukety

cuketa
anglická slanina
brambora
vejce
česnek
majoránka
trochu mouky
sůl a pepř

Nejdříve pokrájíme slaninu a necháme vyškvařit. Poté nastrouháme cuketu, osolíme a necháme pustit vodu. Tu následně slijeme a cuketu vymačkáme.
Nastrouháme bramboru (stačí jedna větší), přidáme k cuketě a přidáme koření a ostatní ingredience. Slaninu přidáme jako poslední i s tukem z pánve. Smícháme a smažíme bramboráčky.

Dvojrecept poslala Úsměvka: „Nemám lívanečník, tož co kus to originál.
Jsou jedlé a vynikající. Mohou se jíst samotné či s různými směskami kuřecího či vepřového masa, tatarkou, zeleninovými saláty …“

Příspěvek byl publikován v rubrice Experimenty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

12 komentářů: (2408) Bramboráčky z cukety

  1. lakysa22 napsal:

    Lívanečník netřeba! Bude to určitě moc dobré, jen pro jistotu bych prosila…no nic, že jo..

  2. Vera M. napsal:

    Teda , takové “jiné” a to bude bašta 😉.
    A nikdy se mi nepovedly tak krásné vypečené. Asi budu muset dělat tenčí .
    Máš to parádní

  3. Macůrková Jana napsal:

    Je napsáno dvojrecept, kde je ten druhý? Marně hledám, ale nalézám pouze ty cukeťáčky.

  4. sharka.68 napsal:

    po víkendu bych se na ně max. nechala pozvat…dělat je minimálně měsíc nechci…;-)

  5. BOYE napsal:

    To mám ale kliku! Jím u toho čtení uhlířinu a čerstvý špenát, tak se mi nekroutí vnitřnosti chutěma a chtěním a můžu si užít představy toho, jak si cukeťáky brzo uděláme. Před pár dny jsem dělala z patyzonu (já na druzích dýní a tykví nijak nebazíruju) a kořenila jsem ne po česku, ale po indicku. A taky moc dobrý. Takový „masáláky“.

  6. kvetula.v napsal:

    Cuketu už nemám, teď leda koupit… Ale s tou vyškvařenou anglickou to je určitě ňamka, takže ukládám k vyzkoušení 😋😎

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..