cuketa
anglická slanina
brambora
vejce
česnek
majoránka
trochu mouky
sůl a pepř
Nejdříve pokrájíme slaninu a necháme vyškvařit. Poté nastrouháme cuketu, osolíme a necháme pustit vodu. Tu následně slijeme a cuketu vymačkáme.
Nastrouháme bramboru (stačí jedna větší), přidáme k cuketě a přidáme koření a ostatní ingredience. Slaninu přidáme jako poslední i s tukem z pánve. Smícháme a smažíme bramboráčky.
Dvojrecept poslala Úsměvka: „Nemám lívanečník, tož co kus to originál.
Jsou jedlé a vynikající. Mohou se jíst samotné či s různými směskami kuřecího či vepřového masa, tatarkou, zeleninovými saláty …“
Lívanečník netřeba! Bude to určitě moc dobré, jen pro jistotu bych prosila…no nic, že jo..
Já vím …. příště pošlu, slibuju
Teda , takové “jiné” a to bude bašta 😉.
A nikdy se mi nepovedly tak krásné vypečené. Asi budu muset dělat tenčí .
Máš to parádní
Je napsáno dvojrecept, kde je ten druhý? Marně hledám, ale nalézám pouze ty cukeťáčky.
První půlka byla včera, porovnej si obrázky. Vpravo jsou řízečky, vlevo cukeťáky.
po víkendu bych se na ně max. nechala pozvat…dělat je minimálně měsíc nechci…;-)
Citlivko! 🙂
Se nedivím
To mám ale kliku! Jím u toho čtení uhlířinu a čerstvý špenát, tak se mi nekroutí vnitřnosti chutěma a chtěním a můžu si užít představy toho, jak si cukeťáky brzo uděláme. Před pár dny jsem dělala z patyzonu (já na druzích dýní a tykví nijak nebazíruju) a kořenila jsem ne po česku, ale po indicku. A taky moc dobrý. Takový „masáláky“.
Ve 14,35 jsem byla v kolbence v nejvyšší činnosti …. a Ty jíš? Hmmmm, tak to je krása, to se někdo má, že může jíst ve 14,35 hod. 🤣🤣🤣🤣
Sorry, to jsem musela
A tak to jooo, oba recepty!
Cuketu už nemám, teď leda koupit… Ale s tou vyškvařenou anglickou to je určitě ňamka, takže ukládám k vyzkoušení 😋😎