6 ks pěkných cibulí velikosti tenisák (počítám 3 na jednoho strávníka)
1 PL cukru
4 PL bílého octa
1 sáček na pečení
sůl
mletý kmín
sušený tymián
oregáno
2 stroužky nebo KL sušeného česneku
voda
Cibuli oloupeme, přepůlíme a nakrájíme na plátky. Utřeme uslzené oči. Nakrájenou cibuli dáme do mísy, posypeme cukrem, promneme a zalijeme octem a vodou (cca 600 ml) a necháme 60 minut marinovat.
Mezi tím si připravíme maso: silnější plátky překrojíme podélně napůl a pak na 4 kousky.
V míse maso osolíme a přidáme bylinky, koření a česnek.
Scedíme cibuli, mírně osolíme, urovnáme do sáčku na pečení, poklademe masem, zavážeme a šup do vyhřáté trouby – 190° na hodinu. Na posledních 10 minut sáček roztrhneme.
Recept poslala Jarybarka: „Příloha podle vaší chuti .Já si dala gnochi. A místo krkovice jsem měla kotlety, ale vypadaly jako krkna.“
Předbíhám Sašu – kde je vzoreček? Vypadá to luxusně. Za mě bych vyměnila krkovici za plec.
se přidávám, taky bych si dala 😀
Já ho poslala.No ta pošta to je děs.Asi to moc vonělo a někdo neodolal.🤣🤣🤣
😲😃
No teda!! Na zrvuzůreček nám copyright jááá!!
Ale jo, dala bych si – na hromadě cibule pčeču taky, jen jsem nezkoušla marinovat..
Cibule je pak jemná sladkokyselo cibulová
V sáčku jsme kdysi pekli hodně a masíčko je fakt vynikající, hooodně cibule je super.
Krásný recept. Udělám.
Děvčata, děvčata, co mi to děláte? Jeden recept lepší než druhý, že nevím, jestli nejdřív udělat řízky od Úsměvky, krkovičku podle Rybářky, či snad zapečenou vinnou klobásu se šlehačkou podle Hadérky, kterou mně připomněla… Takových lákavých jídel a žaludek pořád jen jeden! Tohle se mi taky opravdu líbí, díky za recepísek.
Provinilou klobásu se chystám koupit v pondělí – krůtí- mají moc dobrou, tak doufám, že až v pondělí pojedeme kolem krůtího krámu, bude.
Na Úsměvčiny řízečky taky brzo dojde. Boženko, máš pravdu, občas nevím, co dřív 😁
Před časem jsem zapékala vepřové kostky z libového bůčku dosti podobně. Ta marinovaná cibule je hezké vytunění, takže bude změna. Na zítra už je plánována cizrna (na jaký způsob se uvidí až ráno), ale v neděli se zapeče krkovička a bude s brknedlem 😋😋😎
Dobře Ty ….. tyto sáčky už jsem dlouho nepoužila. Tož opět nastala doba je zakoupit a vyzkoušet tento recepísek 👍👍👍
Mám ještě pár sáčků a nedávno jsem v Pepco koupila „Rukáv na pečení“ – ty jsem mívala v dobách před sáčkama , kde se ustřihla potřebná délka. Tady uvažuju, jak by se to peklo v remosce….. No mám na výběr…
Dej potom vědět , jak se to upeklo v remosce , díky . Taky nevím, co už . Tolik dobrot , co jsem ještě ani nevyzkoušela