(2411) Pikantní ořechy

300 g jader vlašských ořechů
15 g másla
45 g cukru
1/2 lžičky mleté skořice
1 lžička chilli
1,5 lžíce javorového sirupu
1 lžička soli

Vyloupané ořechy rozložte v jedné vrstvě na plech a 10 minut je pečte v troubě při 180°. Během pečení je jednou promíchejte.

V misce smíchejte rozpuštěné máslo s javorovým sirupem, cukrem, skořicí a chilli (cukr je lepší moučkový, ale není to nutné). Ještě teplé upečené ořechy nasypte do mísy k polevě, přidejte sůl a dobře promíchejte. Všechna jádra musí být obalená.

Plech  vyložte pečícím papírem a rozprostřete na něj obalené ořechy. Znova  je pečte  při 180° dalších  12–15 minut. Dvakrát je během pečení promíchejte. Po vychladnutí je můžete hned konzumovat nebo je uskladněte je v pevně uzavřené nádobě, nesmí navlhnout.

Moje rada: chilli dejte méně než poloviční dávku, tohle je pro plechový huby. Použít můžete i jiné ořechy (pekany, kešu, buráky nebo třeba mandle a nebo rovnou směs).

Haderach podle JakTak

Příspěvek byl publikován v rubrice Experimenty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

10 komentářů: (2411) Pikantní ořechy

  1. jarybarka napsal:

    Ořechy miluju.Musim uložit a nějaké koupit.To je pěkný recept.

  2. Vera M. napsal:

    Asi mandle a nejvíc mě tam baví ta sůl , ostré mám moc ráda, ale díky za upozornění .
    Pak nevíš , co jíš , když je chilli moc

  3. a.rena napsal:

    Toto se bude líbit mému zeti. Udělám mu a určitě si u něj šplhnu. Mu možná množství chilli bude i málo, má hústa z azbestu nebo co.

  4. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Bezva, včera jsem si přinesla tašku plnou vlašáků, tak vyzkouším. Mám tu i další druhy, tož hodím i tu směsku na plech. Díky 😘

  5. kvetula.v napsal:

    Když jsem měla nadbytek, dělala jsem na pánvi na másle opražené a v ochuceném medu omatlané. Stačila širší šroubovací sklenice (aby se dobře lovilo) a nikdy se nekazilo.
    Toto taky nezní špatně – sladkoslanopálivé 😋😎

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..