500 g listového těsta
1 tvaroh ve staniolu
1 vanilkový cukr
1 žloutek
2 hrušky (nebo jablka)
1 lžíce citronové šťávy
100 g ostružin (nebo malin)
1 bílek na potření okrajů
1 vejce na potření závinů
Tvaroh rozděláme s jedním žloutkem a vanilkovým cukrem. Hrušky oloupeme, nakrájíme na plátky a pokapeme citronovou šťávou. Těsto rozválíme a nakrájíme na čtverce 12×12 cm. Okraje potřeme rozšlehaným bílkem. V jedné polovině těsto 4x nožem nakrojíme. Na druhou polovinu dáme trochu tvarohu, na to několik plátků hrušky a posypeme ostružinami. Pak těsto přeložíme na polovinu nakrojenou stranou nahoru. Okraje k sobě přitiskneme vidličkou a záviny potřeme vajíčkem. Pečeme na plechu s pečícím papírem při cca 190° do zlatova. Po vychladnutí můžeme pocukrovat.
Recept poslala Imelda.
To je zajímavá kombinace ovoce, to mě ještě nenapadlo. A krásně upečeno, díky za inspiraci.
Závinky vypadají moc dobře, a to sladké nemusím,…ostružiny jsou ostřejší a vylepší hrušky obvykle chuti mdlé. Stojí za vyzkoušení!
Bohužel bych to přesně takhle nezvládla! Už dát tam hrušušky by byla velká obět, ale obětovat postřižiny, či dokonce maliny, to je pro mně ne předsta vitelné! Sež..la bych to před pečením – jedině snad pro mňoučata bych obětovala něco málo, ale – vocaď-pocaď, nic se nemá přehánět.
No a zvzůreček zas nikde…
A další krásné kousky k odpolednimu kafi.Snadno arychle.
Ukládám.Děkuji.
Fakt zajímavé a podrobné, to je fajn
Jééé! Hrušky s ostružinama jsou skvělá kombinace za syrova i zateplená. A štrúdlíci jsou bezva.
Nádherné, já tam teda lupnu jen hrušky, ostružiny už nemám ale bude to vynikající, tomu věřím. Kousky jsou krásné upečené. Tímto děkuji za inspiraci na skvělý zákusek. 😋😋😋😋 (to není vyplazující jazyk, to je oblizující se pusa)
Já tedy listovému těstu neholduji, ale určo to půjde i ze šlehačkového. Zaujal mne ten tvarohový podklad. Obměn půjde víc, díky za tip 😋😎
Těší mne, že recept chválíte. Nejsem moc zdatná v pečení,
ale tohle šlo rychle a chutnalo to. Bylo to hned pryč.