(2477) Řízek v pivním těstíčku

600 g kuřecích prsou
1 vejce
100 ml piva
1 lžička majoránky
1 lžička sladké papriky
1 lžička soli
půl lžičky pepře
2 lžičky plnotučné hořčice
2 stroužky česneku
100 g hladké mouky
olej na smažení

Aby těstíčko bylo nakypřené, ne jen na mase přilepené, musíme mu pomoci. Buď kypřícím práškem nebo bublinkovým nápojem. Klidně by to mohla být sodovka, ale jsme národ pivní, proto  řízek v pivním těstíčku. Další trik na  nadýchané těstíčko je teplotní šok. Použijme tedy  co nejstudenější přísady a pokud těstíčko chystáme s předstihem, strčíme ho před obalováním do ledničky.

Do misky rozklepneme vejce, přidáme pivo, koření, hořčici, rozmačkaný česnek a mouku. Zamícháme, aby v těstíčku nebyly hrudky a pozor,  nesmí být příliš husté ani řídké. Maso obalíme napřed v hladké mouce a pak v těstíčku – bude lépe držet. Řízky smažíme  dozlatova v rozpáleném oleji. Podáváme s čím libo – u nás byly tentokrát s chlebem a kyselou okurkou.

Zdroj: iReceptář

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

13 komentářů: (2477) Řízek v pivním těstíčku

  1. bozena.fialova napsal:

    Achich, sotva jedno obžerství skončilo, druhé je na obzoru… :-)) Vypadají moc hezky, budou na Silvestra s pečenými brambory v moučné krustičce. Juž se těším. Díky.

  2. jarybarka napsal:

    Tak vypadají opravdu moc lákavě. Nic složitého tudíž akorát pro mě.Rychlé recepty se vždy hodí. Ukládám.

  3. Macůrková Jana napsal:

    Přemýšlela jsem, co pro nás dva na Silvestra (budeme sami, Vašek je v práci) tak asi nějaká variace na toto téma….

  4. a.rena napsal:

    Na silvestra recepísek jak dělaný, ale, děvčata, pomněme, že je maso „od péra“, to by nemělo, ať vám neuletí štěstí! 😉 Tak pěkně z prasátka, jo? Já už mám uloženo na brzkou dobu po novém roce.

  5. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Tak to bude na Silvestra jako chuťovka. Díky moc 😋😋
    A Fialka má pravdu, říká se jen na Nový rok nemá být nic peří, na Silvestra (tj. do půlnoci) může být vše.

  6. adela.adale napsal:

    Dnes bylo k obědu a olizovali jsme se až za ušima – použila jsem krkovici naloženou v česnekovém láku, k tomu brambory a hlávkový salát… mňam, a musím říct, že vychytávka s obalením napřed v mouce fakt funguje, těstíčko pak drží jak přilepené – moc dobré, určitě budeme opakovat… dík za recept

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..