oloupané syrové brambory
kuřecí prsíčka nebo vykostěná stehýnka
hladká mouka
granulovaný česnek + koření
olej
sůl
Brambory nakrájet na klínky, maso na menší kostky. Všechno řádně obalit v mouce s kořením, rozprostřít na pekáč vyložený pečícím papírem, pokapat olejem a dát péct do trouby vyhřáté na 200° na zhruba 25 minut. Po upečení osolit. Brambory krásně zrůžoví a na šťavnatém mase se zespodu vytvoří křehká červená křupavá kůrčička.
Recept poslala Fialka: „Pokrmu by určitě slušelo ho doplnit nějakým salátem ze syrové zeleniny, ale i bez něj je velice jedlý.“
Foto ilustrační.
tak já chtěla na zejtra dělat KOBRŠLE…tak je vytuním…dík Fialko!
Jsem si ten název musela najít, jsou to kotlety na bramborách, cibuli a smetaně. U nás se to po odkrytí zalije ještě rozšlehaným vejcem a nastrouhaným sýrem
Krásná variace.Jednoduchá celkem i rychá.
A stačily by mi k tomu křupavé ředkvičky, kterých mám v lednici vždy zásobu a pilně dokupuju.
já k tomu uvařím jablečnej kompot….
Já bych si dala nějaký kombinovaný salát . Stačilo by trošku a já masíčko ze stehýnka .
Kostičky a kůži do mrazáku na polívku.
Vypadá to krásně a určitě to bude i chutnat, hlavně pro masožravce 👍👍👍
Fialkóó!! Tak pár brmbůrek by nebylo?? Mašo bejt nemsusí…
Takže máme obměnu – když bude bída, budou samotný brambory a když se budeme chtít rozšoupnout, přidám kousek masíka…. 😋😷
Tak toto můžu taky a moooc!