(2495) Olomoucká roláda VPŽ

1 kg hovězího masa
200 g olomouckých tvarůžků
150 g měkkého salámu
3 vejce
hořčice
světlé pivo
olej
máslo
sůl
pepř
hladká mouka

Ze zadního hovězího nařízneme plát na roládu a rozklepeme ho. Vejce umícháme na cibulce osmažené na másle, nezapomeneme je mírně osolit. Maso potřeme hořčicí, poklademe kolečky salámu, na ně dáme plátky příčně rozkrojených tvarůžků, na ty rozetřeme míchaná vejce. Roládu zabalíme, převážeme nití nebo provázkem a na povrchu osolíme. Zprudka ji ze všech stran opečeme na rozpáleném oleji, potom ji podlijeme pivem a dáme pod poklicí do trouby péct. Během pečení podléváme vodou a poléváme výpekem. Ze stěn pekáče odškrabujeme, co se přichytilo a vracíme do šťávy, dodá jí to barvu a chuť. Při pečení rolády tak vznikne hustý výpek s konzistencí omáčky,  který je vynikající.

Recept na PŽ vložila Živá voda: „Mám ji vyzkoušenou jak z hovězího, tak i z vepřového masa, je opravdu výborná a kupodivu se tvarůžky ani z trouby ani z hotové rolády neozývají nijak hlasitě.“
Foto ilustrační.

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

8 komentářů: (2495) Olomoucká roláda VPŽ

  1. a.rena napsal:

    Páni, to je skvost! Tvarůžky v rodině milujeme v jakékoliv podobě, dělám i slaný štrúdl s tvarůžky. O této roládě vím, že se dělá, ale nikdy jsem nezkusila. Už jsem chycená na udičku…

  2. lakysa22 napsal:

    Já zatím zkusila jen smažené v trojobale, prasátkovou roládu bych zkusit mohla..

  3. jarybarka napsal:

    Boženka má ty masové pečené pokrmy vždy obzvlášť „vypečené“.
    Ukládám.Moc se mi to líbí.

  4. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Teda takto, fšecko dám, ale tvarůžky neeee. Ale myslím si, že tam může přijít i jiný sýr, ne? Jinak recepísek luxusní, opravdu

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..