vepřové plecko (ale šly by i plátky z krkny, hovězí, krůtí nohy, myslím, že i kuří stehna)
směs koření Steak Kotányi bez glutamátu
1 velká cibule
sádlo (olej)
Maso rozdělit na větší kusy, ze všech stran hojně popatlat směsí koření a zprudka ze všech stran opéct na rozpáleném tuku do červena. Jde to rychle.
Maso vyjmout, dát na tuk nakrájenou cibuli a smažit do žluta. Pak vrátit maso, podlít trochu vroucí vodou a přiklopené dát zvolna péct do měkka. Občas obrátit a z pekáče seškrabovat červený přípek zpátky do šťávy. Podle množství použitého koření už není potřeba dosolovat. Maso na talíři podlít výpekem a jako přílohu různě upravené brambory nebo rýži. Je to voňavé, mírně pikantní a výborné.
Recept poslala Fialka: „Měla jsem k tomu jen dušenou mrkev s hráškem, k druhé porci si upeču brambory v mouce. „
Dělat chutě takto po ránu by mělo být trestné. Já bych jen vypustila tu dušenou mrkev s hráškem, brambory v mouce jsou pro mě lepší.
já bych šla do tý mrkve s hráškem..to vepřovýmu sluší velice…
ono k mladému pečenému kuřátku nebo kachýnce, j eten hrášek velice dovrej taky…tuhle jsem to prubla, říkám tomu kuře-kachna podle Káji Maříka…tam jsem se o tom dočetla…a je to neskutečně dobrý…
Já právě mám problém s dušenou mrkvičkou s hráškem – prostě nepozřu, ať to masu sluší jak chce. 😉
Já mrkev jo, ale hrášek ne … ten jen syrovej
Mě tam chybí obrázek.
Ale umím si to dílo představit.I ta zelenina mi k tomu pasuje.
taky ho nemám, fantazie pracuje
No, zrovna jsem se chtěla zeptat, jestli vidíte obrázek… já ho na počítači vidím, z mobilu ne. Jdu s tím něco uděkat, ale netěšte se, je jen ilustrační, Fialka nemá možnost fotografie…
Vidím z mobilu . Krásný kousek krkovičky .
Zkusím, Kotanyi je dobré. Používám ty mlýnky . Provensálské a italské je taky mňam .
Vy se tady rozplýváte nad masíčkem…já dnes fazolačku s klobásou. Že Fialka nefotí, to mi nevadí, ale kousek poslat by mohla -hrtášek, mrkvičku a ty brambůrky 😋 a budu spokojená!
No jo, ty vzůrečky …. pokaždé je zazdím 🤦♀️🤦♀️
Nádherný a jednoduchý recept. Jen to koření musím někde pohledat, kupuju zásadně Vitanu
Doposud jsem toto koření používala na minutky na pánvi , tak proč ne na pečínku? Cibulová peřinka chuť jen podtrhne. U nás to bude krkna a už teď se těším. 😋😷
Já ho doma nikdy neměla, ale …. jak doporučuje Fialka, tak jdu do toho 😉