(2517) Řeřicha

semínka řeřichy
miska
vata, buničina nebo papírová utěrka

Pro pěstování řeřichy nepotřebujeme zeminu. Stačí vata, buničina nebo papírové kuchyňské utěrky  a  miska. Misku nahradí třeba polystyrenový tácek od masa, který důkladně umyjeme. Misku vyložíme vatou/buničinou/papírovými utěrkami a  navlhčíme vodou. Voda nesmí v misce stát, všechnu musí pojmout podklad. Na vlhký podklad hustě nasypeme semínka řeřichy a dáme za okno. Brzo sklízíme zelené rostlinky.

Návod poslala Úsměvka: „Řeřicha obroste na papírových utěrkách 2x, potom se musí vyhodit a začít znova, ale po pár dnech již můžete stříhat. Jen 2x denně stříkám rozprašovačem vodu. Moc mi chutná na chleba s máslem a i ten můj řízkomil pravil, že je to dobré, jen jemu na chleba mažu mazlavý sýr a potom sypu řeřichou. Řeřicha má spoustu vitamínu C, tak je zdravá, že? A sama si jí vypěstovat je výhra, si myslím.“

Příspěvek byl publikován v rubrice Babiččiny recepty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

16 komentářů: (2517) Řeřicha

  1. Macůrková Jana napsal:

    Kde kupuješ semínka? Nějak si neumím představit, že koupím ten mrňavý sáček s 50 semínky za cca 30 Kč. Nebo přes léto vypěstuješ velké a necháš semínky dozrát?

  2. lakysa22 napsal:

    Je to moc dobré, nějak jsem na to zsfghomla, musím se polepšit.

  3. Macůrková Jana napsal:

    Přiznám se, že vůbec netuším, jak velká ta semínky jsou, pokud jsem měla řeřichu na zahradě, tak se mi tam dostala pámbuví odkud (spolu asi s jinými semínky), takhle do misek jsem ji nikdy nesela.

  4. jarybarka napsal:

    Já to kdysi zkusila a moc mi to nejelo tak je načase zopakovat páč chutě se mění.

  5. kvetula.v napsal:

    Přiznávám, že jsem to nikdy nejedla, i když jsem v superhyper misky a rostlinkama viděla, nekoupila. Tak jsme oba zvědaví. Zatím se bavíme tím, jak rychle se semínka zvětšují a klíčí . Navečer jsem zasela, dopoledne první klíčky…. 😍😷

  6. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Jsou to klíčky řeřichy – bílý stoneček a na něm pár lupínků zelených. Je lepší stříhat, při trhání vytahujete i ten stonek, který ještě jednou obroste. Já jím klidně i ty stonky a bez ničeho, na tu chuť už jsem si zvykla.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..