porce ryby – nejlépe bez kostí
žampiony nebo bílé hříbky
cibule
máslo
sůl
pepř
drcený kmín
Zapékací nádobu dobře vymažeme máslem , na dno rozprostřeme drobně nakrájenou cibuli, na ní položíme osušené, osolené a jemně opepřené porce ryby (kůží dolů) , poházíme malými kousky másla a přiklopené dáme péct. Po 20 minutách v případě potřeby podlijeme několika lžícemi rybího vývaru nebo vody, nasypeme žampiony nakrájené na plátky, lehce opepříme, posypeme drceným kmínem a a ještě 20 minut pečeme.
Podáváme nejlépe s bramborami v úpravě dle obliby.
Poslala Květoslava: „Pekla jsem v remosce. Myslím, že i v troubě na 180° bude rybka za 40 minut hotová , jen bych na posledních 10 minut odklopila.“
Vypadá to moc hezky a navïc je to rychlé. Nešlo by to i s jinou rybou? Třeba s 🐖?
To je vynikající ryba. A určitě šlo, jen to nebude tak rychlý.
myslíš mořský prase? 😉
🤣🤣🤣🤣🤣🤣
to je super jídlo….:-D rybky můžu ve velkém..a amura i kapra moc!
Bezva recept. Dala bych si.
V mražáku zbytečně lenoší kapr. Má to spočítané. 😀
Už aby se dalo sedět u vody.Snad něco zabere.
Na hříbkách a s kořenovou zeleninou je kapr labůžo.
To si udělám . Proč mě nenapadlo kombinovat rybu a houby ? A muj milovaný brambor jako přílohu . Šťavka bude z cibuličky … díky za inspiraci .
A poslední dobou taky hodně používám remosku
Ty bláho, to je žampiónů …. ale určo to bude dobré 👍👍 Vyzkouším, mám v mrazáku dva kousky kapra, tak se to hodí.
250g žampionů na dvě porce je docela dost, ale chtěla jsem, aby tam byly vidět (neodhadla jsem, jak moc se smrsknou) a taky mne honem nenapadlo, co s pár kouskama houbiček udělat. 😉
Krásná porce, ryby mám moc ráda a se žampiony to bude dobrota. Dnes jsem koupila hlívu a na žampiony jsem zapomněla. U nás bude zítra mník na másle s trochou koření a pečené brambory. Už se těším. 🙂
Mník? …to jsem snad nikdy v prodeji neviděla, ale stoprocentně nejedla. Jiřinko, Ty taky umíš probudit zvědavost 😉😋
No že? U nás už se troubí kapr podle tohoto recepisu. Já už se těšíííím!
Květulko, mník jsem nekoupila u nás, ale dostala od dědového syna. Jezdí několikrát v roce do Norska, tak mám i jiné ryby. Už to není jako dřív, když i můj děda jezdil do Norska. Co se týká mníka, je to ryba, která má moc dobré maso, syn dělá filety, jen nechám trochu rozmrazit, posypu trochu kořením na ryby a nahoru dám plátky másla, případně trochu soli. Podliju a pekáč zadělám alobalem, asi 3/4 hod, pak odkryju a dopeču. Nedávám žádné aromatické byliny, máme rádi chuť ryby. Ale každému chutná něco jiného. 🙂