brambory i se slupkou pokrájené na kousky
mrkev ostrouhaná a pokrájená na kousky
celer oloupaný a pokrájený na kousky
květák na kousky
(lze jakoukoli zeleninu)
sůl
pepř
olej
koření
bylinky
Vše nakrájet, dát do pekáčku vystlaného pečícím papírem, osolit, opepřit, jemně zasypat bylinkami, kořením dle chuti a zakapat olejem.
Recept poslala Úsměvka: „Měla jsem doma zbytky, hodila by se tam i paprika, rajče, cibule, dala jsem do trouby na 200° cca na 1 hodinu. Ale záleží na troubě.
Bylo to jedlé, u nás k tomu byl kousek ryby (pstruh) pečený zvlášť v pekáčku na másle, jen osolený a opepřený.“
Ano, vím, od receptu 213 se moc neliší, ale opakování je matka moudrosti. U nás je tohle celkem častá večeře.
Přesně, na starší recepísky již nikdo nekouká 👍👍👍
Neřekla bych, že nekouká, já koukám.
Už vím, co si udělám, až se mi nebude chtít moc vařit.
Pro jednu osobu se vaří špatně.
Pro jednu osobu je praktičtější zelenina na pánvi 😉
Ale v troubě to bude určitě lepší, než na pánvi.
Zelenina je zdravá a máme ji rádi . Jen jsem ještě nikdy nezkusila variantu i s bramborem, jinak do směsi dávám co je zrovna po ruce. Dobře se tak zpracovávají zbytky a nebo poněkud unaveně se tvářící kusy. 😋😎
Pekáček vypadá moc pěkně, dělám podobně, taky dávám do zeleniny brambory. Není třeba špinit víc nádobí. Kdo to má pak umývat. 🙂
🤣🤣🤣👍