Na 2 porce
200 – 300 g kapustiček
250 g kuřecích prsou
1 lžička mletého zázvoru
1 lžička kari koření
2 lžíce oleje
1 menší cibule
kousek zázvoru (cca 2cm)
1 lžíce hladké mouky
250 ml zeleninového vývaru z kapustiček
150 ml mléka
sůl
pepř
Růžičkovou kapustu očistíme, nakrájíme na čtvrtiny (poloviny – podle velikosti) a povaříme asi 15 minut do poloměkka ve vývaru. Možno i v osolené vodě, ale vývar je lepší. Kuřecí maso očistíme, nakrájíme na nudličky, ochutíme kari kořením, mletým zázvorem, solí a pepřem. V pánvi rozehřejeme lžíci oleje a kuřecí nudličky na něm dozlatova opečeme. Odložíme v teple. Na pánev dáme druhou lžíci oleje a krátce osmahneme cibuli a zázvor nakrájené na co nejmenší kostičky. Zaprášíme moukou, promícháme, zalijeme mlékem a vývarem, ve kterém se vařila růžičková kapusta. Povaříme alespoň 10 minut a dochutíme solí a pepřem. Na uvařené těstoviny (dle obliby a momentální dostupnosti) dáme opečené maso, kapustičky a přelijeme omáčkou.
Množství tekutin je orientační, na pánev je přiléváme postupně, omáčka by neměla být moc řídká. Se zbylým vývarem si už jistě každý poradí dle svého uvážení. I do omáčky lze použít zázvor sušený. Maso je možné vynechat, nebo použít jiný druh.
Recept poslala Květoslava
Květo dobrý nápad na kapustičky se vždy hodí. Jen pro mě bez těstovin tudíž víc kapustiček.
Mám je strašně ráda i syrové a tak když je vařím tak jen 5-8 minut.
Chodivaly jsme s kámoškou na kapustičky do Olympie tady u nás:to byla lahoda !
Talíř plný zeleniny!Skvělé ochucené.
Už je léta nedělají.Škoda.
pro mne s malejma vařenejma bramborama…proházet a sežpapat…
Taky mně ty brambory k tomu pasují nejvíc. Teď jen brzo sehnat dobré kapustičky.
Jelikož jsme oba kapustičkožraví , tak pokaždé, když jsou k mání hezké, za příjemnou cenu, kupuji větší množství. Když chci zmrazit, musím hlídat ceďák, kde okapávají, před kroužícím 🐻 (no já taky „ochutnávám“) , takže bývá znatelný úbytek. Jinak už je máme vyzkoušené v různých úpravách. Všechny nám chutnají a doposud byly všechny s bramborovou přílohou. Chtěla jsem vyzkoušet i něco jiného. Do omáčky k těstovinám se hodí menší kousky , víc povařené.
U nás byla kapusta včera (těstovinový salát) a bude i dneska. VAří Václav.
Vidouc talíř, řekla jsem si – copak nám dobrtého uvařila Květule? A nejvíc mě postěršila ta polsední věta o jiném mase..teď ještě přikutálet kapostičky😋
Škoda, že neumím dobře házet – klidně bych něco dohodila. Máme docela štěstí na pěkné a levné. Jen kutálet až k vám bych je nenechala – buď by byly na kaši a nebo je někdo sežpapal 😕
Už mám naplánované i další obměny. Celé kapustičky, povařené „dokřupava“ , přelít omáčkou a dát jako přílohu k nějaké flákotě – ať už pečené, nebo na pánvi opečené- budou jako první varianta. Omáčku bych chtěla vyzkoušet i k jiným pokrmům (klidně i samotnou k těstovinám). Cibule+ česnek+ zázvor je moc dobrá kombinace 😋
Tak to musím taky vyzkoušet, navnadila jsi mě.
Ten recept se mi moc líbí. Už vím, co si zítra uvařím.
Kapustičky mám, zázvor dám čerstvý a k tomu těstoviny.
Zkusim s bramborama a bez zazvoru…
Růžičkovou můžu nahusto, tož dík, zkusím 😉😉