(2547) Kuřecí rolky se znojemskou omáčkou

Recept pro 2 osoby

2 plátky kuřecích prsou
1 ostravská klobása
1 větší kyselá okurka
2 malé lžičky hořčice
olej
sůl
pepř

Na omáčku:
1 menší cibule
2 kyselé okurky
hladká  mouka
smetana

Kuřecí prsa jemně naklepeme, osolíme z obou stran, z jedné vnitřní strany pomažeme hořčicí, na každý plátek položíme polovinu ostravské klobásy a okurky, podélně rozříznuté. Převážeme potravinářským provázkem.  Rolky osmažíme na pánvi v menším množství oleje ze všech stran a dáme do vedlejšího kastrolu.
Na pánev přidámE lžíci oleje, na kterém osmažíme nakrájenou cibuli. Pak zalijeme vodou a přidáme nahrubo nastrouhané okurky. Vše pak nalijeme do kastrolku k rolkám a společně povaříme. Když je maso měkké, rozmícháme trochu mouky ve smetaně a tím omáčku zalijeme a  ještě chvíli povaříme. Příloha rýže.

Recepr poslala Imelda.

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

27 komentářů: (2547) Kuřecí rolky se znojemskou omáčkou

  1. Vera M. napsal:

    Jujda , a mám dnešní oběd . Díky , ale nebudu motat . Spichnu třemi těmi špičatými párátky . Neboť jsem líná to motat a odmotávat 🤣

  2. sharka.68 napsal:

    miluju znojmo s rejží…ale to je pro mne hnědá s okurkama..tahle tvoje světlá , je prostě u nás okurková omáčka…což její kvalitu a chuť rozhodně nesnižuje…kde mám vzůreček (plný talíř a omáčku na přidání)

  3. Imelda napsal:

    Byl to jen momentální nápad, takové Coulo.

  4. Francizska napsal:

    Taky bych si dala, vypadá to krásně. Krásně naservírované.

  5. a.rena napsal:

    Krásné coulo! Ještě že jsi to zapsala, tak budu muset zkusit. Jen asi nebudu mít tak krásná kolečka. No co už, i tak to bude určo dobré.

  6. Haderach Kwisatz napsal:

    Ta kolečka jsou neuvěřitelná!

  7. kvetula.v napsal:

    Ha… a už vím co s cecanama. Já tedy kupuji převážně čtvrtky (prostě nám víc ta šťavňatá stehýnka chutnají) , ale poslední dobou občas koupím celé kuře a pak nějak prsíčka „přebývají“ . Pak je to „ala čína“ na 100 způsobů. Ovšem v takovéto úpravě bude masíčko pěkně ochucené a určitě i šťavňatější. Jen jsem zvědavá na reakci mého vděčného strávníka, až bude mít na talíři bábovičku místo klasického kopečku🤔 Protože recept se má dodržet se vším všudy, že? 😉😋😎

  8. BOYE napsal:

    Ňááám, vokurková vomáčka! A je mi jedno, jestli tmavá, nebo světlá. Hlavně, že je s rejží. A musim říct, že takhle krásně a pravidelně zabalený maso jsem fakt ještě neviděla. Kterýmžto prohlášením se tu opičím po všech, ale ono se nad tím dá opravdu jen slastně vzdychat a nekontrolovatelně slintat.

  9. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Nádherně naservírováno, za to dávám 1****
    Já to teda nedám, teplý okurek není můj kamarád, ale vypadá to opravdu luxusně …. 5* restaurace by se mohly pyšnit 👍👍👍

  10. Imelda napsal:

    Děkuji všem za chválu, ale ono se to prostě náhodou tak povedlo. Ty prsa jsem předem trochu naklepala, tak asi proto to tak drželo. Že by to bylo šťavnatější z vykostěných horních stehen mě taky napadlo.

  11. lakysa22 napsal:

    Tak tenhle recept si hlavně provedením a srvírovaním tolik komentů fskt zas.lou.žil..👍👍👍👍👍

  12. jarybarka napsal:

    Já se opozdila.Ale taky žasnu nad dokonalým tvarem toho zavinutého masa.A teplé okurky ráda obzvlášť ve znojemské omajdě. Krásně to vypadá.Moc krásně.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..