(2548) Pórkové brambory

brambory vařené ve slupce
anglická slanina
pórek
šlehačka
vejce
sůl
pepř

Anglickou, může být i uzené (v případě nouze půl na půl s dobrým gothajem)
osmahnout na pánvi, přidat pórek, čím víc tím líp, osolit, opepřit a podusit doměkka.
Brambory nakrájet na plátky nebo protlačit mřížkou. Polovinu dát na vymaštěný pekáč, osolit, opepřit. Na ně vrstvu pórku s anglickou a druhá polovina brambor, sůl a pepř.

A pak jsou dvě možnosti:
Buď zalijeme jen vejci se šlehačkou, a nebo uvaříme bešamel, který zředíme šlehačkou
a mlékem a do částečně zchladlého zašleháme vejce. Pečeme do růžova a ke konci posypeme sýrem. Druhý den jsou ještě lepší.

Recept poslala Bláhovka

Příspěvek byl publikován v rubrice Babiččiny recepty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

11 komentářů: (2548) Pórkové brambory

  1. bozena.fialova napsal:

    Jakékoliv zapečené brambory můžu v množství větším než velkém. 🙂 Tohle bude vynikající.
    Bláhovečko, díky.

  2. lakysa22 napsal:

    To bude dobrtota!👍 A já vyplácala včera šelhačku – no nic, koupím a budu mít luxusní oběd😋

  3. Vera M. napsal:

    Já si v noci uvařila brambory Áčka ve slupce s tím , že později vymyslím , co z nich bude .
    Měla jsem zálusk na bramborový salát – např.
    Ale : v lednici mám krásný pórek , no tak už je to jasné . Mňam , těším se .
    Jako – libovou slaninu a šlehajdu mám v zásobě vždycky .

  4. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Mnooooo, chtěla jsem k obědu brknedl, uzené a špenát, ale vypadá to, že změním jídelníček. 😋😋
    Nádhera, nádhera, krása 👍👍

  5. a.rena napsal:

    To já si recept nechám na některý den v týdnu, pórek v ledničce vydrží. Dnes totiž páchám segedín, už dlouho nebyl a chuť na něj byla veliká. Takže brambory s pórkem vidím tak na úterý.

  6. kvetula.v napsal:

    Dělávám jednodušší provedení na pánvi (bez vajec). Takto zapečené už jsou vyšší level a věřím, že budou olaláááá. 😋😎

  7. jarybarka napsal:

    Já bych si tohoto dala maxiporci.Krásně zapečené voní to pórkem až sem.
    Ale nemám ani bramboru ani pór.

  8. Jiřina napsal:

    Toto je nádhera už na podívání a chuť bude ještě lepší. 🙂

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..