(2549) Tuňákové pomazánky

Tuňák s vejcem
2 krabičky tuňáka v oleji (může být v olivovém či normálním, ale lze i tuňák ve vlastní šťávě)
2 uvařená vejce
1 KL hořčice (nejlépe dijónské či hrubozrnné)
1 jarní cibulka nastrouhaná
1 PL bílého jogurtu nebo tvarohu
2 PL majolky
kousek másla
sůl
pepř

Tuňáka, vejce, změklé máslo, hořčici, cibulku dáme do mixéru, potom přidáme zbytek a ochutíme

Tuňák s jablkem a mrkví
2 krabičky tuňáka v oleji (může být v olivovém či normálním, ale lze i tuňák ve vlastní šťávě)
červená cibulka
šťáva z půlky citronu
1 malá mrkev (ostrouhaná a nakrájená na malé kousky)
1/2 jablka (oloupat a nastrouhat)
2 PL majolky
kousek másla
sůl
pepř

Tuňáka, cibulku, mrkev, jablko a máslo hodíme do mixéru, potom přidáme zbytek a dochutíme.

Poslala Úsměvka: „Obě jsou vynikající, jen jsem na foto neměla nic zeleného (pouze z mrazáku a nevypadalo to dobře). To s jablkem a citronem je tuňák s jablkem a mrkví, to s vejcem je tuňák s vejcem.  Je to hodně jedlé a chutné, hodí se na to vejce, kyselá okurka, červená cibule, výrůstky řeřichy, pažitka, citron, jablko …“

A obě najednou dávám kvůli kombinované fotografii. 🙂

Příspěvek byl publikován v rubrice Studená a dietní kuchyně. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

8 komentářů: (2549) Tuňákové pomazánky

  1. Macůrková Jana napsal:

    Umazánek není nikdy dost, z nového materiálu, ze zbytků, vždy se sejde na večeři nebo na snídani.

  2. kvetula.v napsal:

    Joooo… tuňáka můžeme 😋
    V týdnu jsem dělala pomatlánku z Paloučku s vajíčkem. V kombinaci s mrkví a jablíčkem neznám. Už mi tu voní dýňový chlebík – ten si rozumí s kdejakou pomatlánkou – budou hody 😋😎

  3. bozena.fialova napsal:

    Pomazánky z tuňáka mám moc ráda. Většinou dělám z drceného tuňáka ve vlastní šťávě,
    víčkem ještě v konzervě z něj vymačkám slaný nálev, pak ho v misce zakápnu citronovou šťávou a promíchám s majonézou. Na chlebíčky pak dávám jen překrojený slabý plátek oloupaného citronu a doprostřed kousek petrtelky. Tyhle Úsměvčiny pomatlánky budou zase něco jiného a oboje určitě výborné, brzy vyzkouším. Díky.

  4. Haderach Kwisatz napsal:

    Ja tu mrkef budu muset uvarit, ale to by nemelo vadit, ne?

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..